Scandinavian Activity Contest

Helgen 19-20 september deltog SK0QO i SAC på CW. Testen är samtidigt en landskamp mellan de nordiska länderna där den sammanlagda poängen för varje land räknas. Finland har vunnit flertalet år men ibland har vi svenskar lyckats vinna. Vi får se hur resultatet blir detta år.

 

Vårt resultat framgår av den bifogade bilden och är i samma nivå som 2018 och 2019. Vi var 6 operatörer, som i stort sett bara träffades i samband med operatörsbyten – och flertalet körde bara ett pass men då ganska lång tid. Vi som körde: Linus SM5OUU, Kalle SM0NUE, Lars SA0BJL, Lasse SM0FDO, Ingemar SM0DSF, Bengt SM0DCD.

Lite statistik: Största antalet QSO kördes med Europeiska Ryssland – 178 st, följt av USA med 152 QSO (anmärkningsvärt stor andel) och av Tyskland med 108 QSO.

Att notera: Leif SM0DSG körde med signalen 7S1DX och sin ’vertikal på bryggan’ hela 735 QSO på enbart 80 meter – därmed står kampen om segern i klass single band 80 m mellan honom och en finsk station.

SAC-testen på SSB går 10-11 oktober – varför inte satsa på att dra ihop några poäng för Sverige då? Vill du delta från klubbstugan – kontakta (eller ring).

IMG 2589 Original 2


QO på Tradera

QO finns nu på Tradera!

Klicka här och läs mer!

QO-Translate

svnlenetfifrderutr

Programmet

No events

Programmet

Våra ordinarie träffar är inställda tills vidare pga Coronasmittan.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och kommer att starta igen så snart läget har förbättrats.

Under tiden kommer vi att erbjuda möten via JitSi, häng med du också!

Logga in/ut

Om Cookies