NamnlosI SödRa anordnar vi många intressanta aktiviteter med allt från föredrag om olika ämnen till kurser, bygg- och mätteknik och praktiskt handhavande av föreningens apparater.

Våra aktiviteter vänder sig till alla åldrar och vi välkomnar gärna yngre deltagare och speciellt också tjejer i alla åldrar då dessa är lite mer sällan förekommande.

Här nedan ser då glimtar ur det kommande programmet, du hittar mer i kalendern.

Reservera lördagen den 31 augusti:

Studieresa till Pythagoras (tändkulemotormuseum) i Norrtälje samt till Älmsta, Roslagens sjöfartsmuseum

"Höstens program inleder vi med studiebesök i Roslagen lördagen den 31 augusti. Precis som förra året är upphämtning vid Fredrika Bremergymnasiet i Haninge runt 08:00. Vi är tillbaka i Haninge vid 1800-tiden.

Välkomna till klubbstugan redan från kl. 18.00. Vi har massor av aktiviteter i kväll:

- Willie letar efter och kör radio via satellit
- Gunnar berättar om vad stjärnfall egentligen är och kanske svarar på frågan ”ser vi bara Vintergatan längre fram i tid”
- Ulf lyssnar efter ”ping”, radiosignaler på 49 MHz som studsar på jonskiktet
- Jan-Olof introducerar FSK441, a high speed meteor scatter communication mode
- Bengt packer upp grillen

Alla välkomna!

Ulf
SM0DWK

Se Upp!

Den 12 augusti kommer det att bli en intressant helkväll i klubbstugan med föredrag om meteorer, demonstrationer av MS och radiokörning. Det blir massor av kul saker och en lång kväll så grillen kommer också att vara igång! Vi tittar på meteorskuren Perseiderna som ger många fina "sjärnfall" mot den mörka hösthimlen, flest beräknas det bli vid 4-tiden på morgonen om du orkar hålla dig vaken. Vi kanske inte håller på riktigt så länge men vi tittar så länge vi orkar.

QO-Translate

svnlenetfifrderu