När vi nu är en bit in i andra veckan så har frågan om amatörradio i 50-54 MHz även i region 1, dit Sverige hör, tagit ett par steg tillbaka igen. Det är flera länder, bla flera afrikanska länder, som har åsikter om en framtida användning av amatörradio i bandet. Under senaste sessionen igår kväll blev det långdragna diskussioner och till slut såg otdförande ingen väg framåt utan han ajournerade mötet en stund för att ge plats för diskussioner "på golvet".

Det resulterade i en intensiv diskussion mellan ett antal länder som möjligen rätade ut några frågetecken. Nästa möte är schemalagt till kl 17.30 idag, då får vi se om något förändrats.

Diskussioner i liten grupp

Andra frågor av intresse för radioamatörer är frågan om trådlös elöverföring, dvs Wireless Power Transfer, WPT. Det riskerar att störa kommunikation framför allt på HF och utöver för radioamatörer, är det av intresse för flera, bla svenska Försvarsmakten att störningar från WPT inte ökar. Det verkar som att inget kommer att ändras i Radioreglementet så att deti alla fall inte blir sämre än idag.

Det finns mycket kul att titta på här nere, bland annat de miljöanpassade mobilmasterna. Det kanske skulle kunna vara något för amatörradio också även om modellen måste anpassas för svenska förhålladen.

QO-Translate

svnlenetfifrderutr

Programmet

28 mar 2020
inställt! Kurs för amatörradiocertifikat helg 3
01 apr 2020
Kvällsträff i klubbstugan
04 apr 2020
Radiomässa i Eskilstuna - INSTÄLLD!
08 apr 2020
Kvällsträff i klubbstugan
15 apr 2020
Digitala trafiksätt i teori och praktik