Ikväll var Nisse och jag uppe på taket i Brandbergen igen och nu är en ny repeater på 70 cm driftsatt och den går för stunden i provdrift för att se att allt fungerar som det ska. Den har under flera veckor provkörts på bänk utan problem så förhoppningsvis ska den bete sig bra även uppe på taket.

Inställningarna är som tidigare så du ska sända på 432,750 MHz för att det ska fungera och ta emot på 434,750 MHz. 77 Hz subton behövs också.

 

Den har nu en egen 4-stackad antenn för att se om det går att köra både DMR- och FM-repeatern samtidigt utan störningar. Vi kommer senare att prova med en sändarcombiner och separat mottagar- och sändarantenn för att se om det går att få bättre täckning genom bättre känslighet. Ev kommer vi också att se om det går att höja uteffekten genom att montera dit slutsteg utan att det ger några nackdelar.

När allt fungerar som det ska kommer vi att byta ut kontrollogiken och koppla ihop 2 meters- och 70 cm-delarna igen så det går att använda båda samtidigt som tidigare.

Rapporter om täckning och andra kommentarer eller iakttagelser mottas tacksamt till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

/Christer BFC


QO-Translate

svnlenetfifrderutr

Programmet

Våra ordinarie träffar är inställda tills vidare pga Coronasmittan.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och kommer att starta igen så snart läget har förbättrats.

 

Logga in/ut

Om Cookies