Klubbens analoga repeatrar har gått dåligt ett bra tag trots de åtgärder som gjorts för att rätta till det.

Nu kommer vi att ta ett lite större tag och kommer att inom kort byta ut all elektronik på sändarplatsen i Brandbergen mot andra prylar för att försöka komma tillrätta med problemen. Vi har ju bl.a haft problem att köra både VHF- och UHF-delarna samtidigt och därför sänt bullen enbart på UHF-delen under en tid nu.

 

Först kommer vi att ersätta den redan nerstängda VHF-repeatern med en annan, tillfällig, repeater och istället stänga ner UHF-repeatern, som inte heller är kry, för att forsla bort det som inte längre behövs och frilägga plats för kommande utbyggnad.

Sen kommer vi att bygga upp allt på nytt och prova att det funkar innan vi installerar det på plats igen. Det betyder att UHF-repeatern som vi kört bullen på en tid kommer att i en närtid och tills vidare ersättas av en VHF-repeater som förhoppningsvis då kanske når lite längre också. När allt är klart igen så är målet att allt ska fungera som det gjorde tidigare, fast bättre, dvs att vi har både VHF- och UHF-repeatrarna igång samtidigt och att de är crossbandskopplade så att både 2 m och 70 cm går samtidigt som de gjorde innan det började krångla.

Som lite lök på laxen kommer vi också inom nära framtid att starta upp en DMR-repeater som vi informerade om på onsdagsmötet nyligen. Det mesta är redan klart med den men uppdatering av programvara och konfigurering sker just nu och om allt går som vi hoppas kommer den att kunna driftsättas samtidigt som den tillfälliga analoga VHF-repeatern inom några veckor.

Tidplanen är inte helt klar men vi räknar med att ändringarna ska kunna ske nån vecka efter påsk ungefär, lite beroende på om allt går som planerat eller om det hakar upp sig någonstans.

Så hittar ni inte bullen på den "vanliga" platsen så prova R3x istället, dvs 145,6875 MHz (där den fanns tidigare) och med subton 77 Hz.

Repeatergruppen

/Christer BFC


QO-Translate

svnlenetfifrderutr

Programmet

Våra ordinarie träffar är inställda tills vidare pga Coronasmittan.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och kommer att starta igen så snart läget har förbättrats.

 

Logga in/ut

Om Cookies