Onsdagen den 12 februari hade vi besök av Johan/SM0OHX, som berättade om hur man hittar övergivna platser. Det blev något av ett publikrekord, med runt 35 besökare.

Johan har under många år, under sin fritid, studerat olika arkiv och rest världen runt för att finna övergivna och okända platser. Johan tog oss, med berättelser och bilder, från bland annat Tjernobyl i Ukraina via olika platser i Europa, även över till USA. Allt material han skapat, har till och med räckt till en bok på 258 sidor med över 100 bilder. Alla dessa utmanande situationer med bland annat dåliga ljusförhållanden, har också gjort honom till en skicklig fotograf.

Boken är skriven på engelska och heter ”Abandoned cold war bunkers”, och går att kika på nere i klubbstugan. Du kan även beställa ditt eget ex. på länken: www.antus.nu

Tack Johan för ett spännande föredrag!

73 de

Robban/TAE

Nedan finner du bilder med text från föredraget:

Det kom kring 35 personer för att lyssna på Johan/OHX denna onsdagskväll

Undertecknad avtackar föredragshållaren med en liten gåva från klubben

Foto: Lasse/FDO

Bildtext: Robban/TAE

Mögligt pausrum i HC (ledningscentral för civilförsvaret) Södermanland

På väg ner i underjorden. En av STASI:s bunkrar i södra Tyskland

Faror i den utbrända flyghangaren i Zeljava, Kroatien

Stor flyghangar i Zeljava

ue1

Bild från Stockholms underjord. Trappor som leder ner till stort befolkningsskyddrum

Foto och bildtext: Johan/OHX

QO-Translate

svnlenetfifrderutr

QO på Tradera

QO finns nu på Tradera!

Klicka här och läs mer!

Programmet

Våra ordinarie träffar är inställda tills vidare pga Coronasmittan.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och kommer att starta igen så snart läget har förbättrats.

Avgifter för 2021

Vuxen 250kr