Kvällsträff på Gålö 2019-04-10

Denna onsdagskväll hade vi inget särskilt program som lockade de stora skarorna. Men även en sådan kväll kan bli riktigt trevlig. Ett dussintal medlemmar hade tagit sig ut till klubbstugan. Ute var det nollgradigt och blåsigt så det var skönt att vara inne i den varma stugan.

Som vanligt handlade samtalen över kaffekopparna om en massa skilda ämnen förutom radio, bl.a. om flygning och fartyg.

Undertecknad visade lite bilder och en video från vårt mastarbete med Versatowern 2016-05-01. Det är tunga och svårhanterliga grejor det här med antenner och master.

I maj är det dags igen att fixa med våra antenner.

I lilla schacket höll Jan-Olof/SM0IFP och Willie/SA0BSV på att jaga satelliter och lite senare förberedde Jan-Olof och Lasse/SM0FDO en introduktion av ett större mätinstrument, en Stabilock.

I stora schacket testades en transceiver ICOM FT-751.

Gunnar/SM0BYO, kvällens mötesvärd.

Djupa samtal

Djupa samtal?

Nya bokhyllan

Nya snygga bokhyllan

IFP o FDO

IFP och FDO i lilla shacket

Stabilock

Vad man kan göra med en Stabilock kommer vi att få veta 24 april.

QO-Translate

svnlenetfifrderu