Workshop om vår repeater 2019-04-03

Våra repeatrar på 2 m och 70 cm liksom D-star har ju länge varit ett sorgligt kapitel med störningar och dåliga eller inga funktioner. Styrelsen har nu gett Christer Jonson/SA0BFC uppdraget att ansvara för den arbetsgrupp som ska komma till rätta med problemen.

Den här kvällen gav några medlemmar i gruppen en redogörelse hur långt man kommit i planeringen. Christer gav först en översikt över problemen och planerna för hur det ska realiseras i olika steg, först ombyggnad av den analoga delen sedan en ny digital repeater.

Därefter presenterade Nisse Willart/SM0FNV den tänkta tekniken med en helt ny 2 m repeater länkad med en ny 70 cm repeater. Utöver detta kommer vi också att driftsätta en ny repeater för DMR. D-star har kommit lite efter när det gäller digitala moder men eftersom den nu fungerar bra så kör vi den tills vidare så får vi utvärdera användningen av den senare.

Erik Edbladh/SM0GBY bidrog med kompletterande info om AMPRNet som på sikt sannolikt kommer att länka ihop de olika systemen.

Vi fick också en allmän genomgång av DMR-tekniken av Johan Hansson/SM0TSC som är administratör för DMR-nätverket Brandmeister Sverige. En mycket intressant kväll och det vi fick höra gav gott hopp om att repetrarna snart ska fungera.

Håll tummarna!

Kvällens mötesvärd och foto: Petri Helmros/SA0APH.

Deltagare

Deltagarna i väntan på att det ska börja

BFC

Christer BFC inleder