Kurs och arbetshelg den 9-10 mars

Diverse aktiviteter hade vi på Gålö i helgen.

Huvudaktivitet var vårens certifikatkurs. Denna har samlat 10 deltagare vilket får anses vara mycket bra. Dessutom en lagom grupp för kursen.
Det är ett väldigt motiverat gäng, extra roligt är att det är blandade åldrar. Fyra deltagare är under 20 år. Vi har ett par elever från Engelska skolan, ett gymnasium där Jonathan, SA0KJI är lärare i fysik och matematik.

Första dagen var Christer, SA0BFC lärare och ämnet var bl a en allmän beskrivning av amatörradio, bestämmelser, frekvenser, lagar, regler, CE-märkning, förkortningar mm. Ganska bred beskrivning av hobbyn som gav en bra inblick och förståelse för kraven.

Dag två kom Nisse SM0FNV som lärare, och huvudämnet var ellära med ström, spänning, resistans, frekvens mm.

Vi tror att samtliga hängde med bra, så det finns ju stora förhoppningar att alla ska klara ett prov framöver.

Nästa kurstillfälle blir helgen 23-24 mars.
Välkomna till klubben!

Runt huset höll ett annat gäng på med diverse arbeten. Vägen till stugan över åkrarna hade massor av håligheter, så ett antal medhjälpare med spadar fanns på plats. Leffe BQA och vår bekante från Gålö Gärsar, Rune hjälpte till med varsin fyrhjuling med släp.

En hel del grenar som var i vägen runt tomten sågades ner samt mycket nedfallet samlades ihop och en del av detta blir till ved.
Tack för era insatser!

001

Koncentrerade deltagare i kursen. En gruppbild kommer efter nästa tillfälle då alla är samlade.

002

Arbetsgänget redo för utkörning av grus.

003
Arbetet pågår.