Inspiration och genomgång av ny QRP-radiobyggsats

Detta var ämnet i onsdags 6 mars i Kvarnbäcksskolan, Jordbro.

Det var SM0JZT Tilman som trollband oss med sina beskrivningar av olika projekt.
QRP-labs har erbjudit en hel hoper intressanta byggsatser till riktigt bra priser genom åren.

Närmast på gång är en byggsats som heter QSX som är en efterföljare till QCX som enbart är en CW-tranceiver.
QSX kommer att ha SSB-CW och digitala moder samt alla kortvågsband 10 W. Den kommer att marknadsföras om några månader.

Länk till QRP-labs: https://qrp-labs.com/

Tilman visade också en ny kinesradio, Xiegu G90 allmode kortvåg 5 W. Motsvarar i mycket Yaesu FT817.

Ett 25-tal besökare dök upp på mötet, och det var mycket uppskattat!

01

Tilman i berättartagen.

02

Några intresserade åhörare.

03

På bordet fanns QCX, Xiegu G90, Elecraft KX3 och den finska Juuma QRP-tranceiver.

04

QCX-byggsats.

05

Bild från sommarens YOTA-läger i sydafrika där många ungdomar byggde just QCX.

06

QSX i prototyplåda.

07

Innanmätet.

08
Liten spec.

QO-Translate

svnlenetfifrderutr

Programmet

Våra ordinarie träffar är inställda tills vidare pga Coronasmittan.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och kommer att starta igen så snart läget har förbättrats.

Avgifter för 2020

Vuxen 250kr