Möte med semlor, morse och digitalt.

Onsdagens möte var på Gålö, och samlade ovanligt många deltagare. Klubbvärd var Leffe SAØBQA och dagen till ära hade hans XYL, Kirsti bakat semlor och rulltårta. Stort TACK Kirsti!

Det var diskussioner om det ena och det andra, t ex hur tillägget /mm ska användas till sjöss, hur man använder mode A eller B i en elbugg mm. Även en del radio kördes och diskussioner om och demo av "Reverse beacon".

Tonny SAØCLO visade upp några av sina underfundiga konstruktioner. Bl a en liten sändare som digitalt kunde sända ut hans anropssignal. En PIC-processor, en kristall, diod och några motstånd gav en digital signal ut, där man kunde se hans anropssignal i ett "vattenfall" på 80 m.

Text SMØFDO
Bild SMØNUE

semla

Semla