Mötesrapporter

Rapporter från mötenHär publicerar vi rapporter från våra medlemsmöten och andra aktiviteter för att ge även de som inte kunde närvara lite information om vad vi gör.

Hej allesammans!

Av Gun SMØYDQ. Foto o bildtext: Lasse SMØFDO

Nu har vi startat höstens verksamhet inom klubben genom bl.a. att göra studiebesök på Pythagoras Industrimuseum med tändkulemotorn och Älmsta Sjöfartsmuseum. Vi var 21 morgonpigga själar som blev upphämtade av Preben (SMØWJH) med sin buss vid Fredrika Bremerskolan.

Om testtrafik på hög nivå

Onsdag 15 maj fick vi besök av Ingemar, SM5AJV, och Gunnar, SM3SGP. De höll ett intressant och informativt föredrag om sitt deltagande i WRTC. WRTC är en tävling som anordnas vart fjärde år och deltagarna kvalificerar sig utifrån resultat i större contests under åren däremellan. Vi fick veta detaljer om hur kvalificeringen gick till.

Ungdomarnas smörgåsbord

Oliver, SA5ODJ, höll ett trevligt och intressant föredrag om de aktiviteter som anordnas för de unga radioamatörerna. Oliver är sektionsledare för SSA:s ungdomssektion. Från den nordiska träff som gick av stapeln i Finland i påskhelgen hade Oliver många trevliga bilder och intressanta kommentarer om vad som hände och om aktiviteten i de olika länderna.

Introduktion till mätinstrument 2019-04-24

SödRa äger ett antal mätinstrument och somliga är välbekanta för alla radioamatörer. Jag tänker då i första rummet på multimetrar och sånt för mätning av spänning, ström och resistans. Men hur många av oss vet vad man kan göra oscilloskop, spektrumanalysator eller Stabilock?

Den här kvällen fick vi en översiktlig genomgång av våra instrument av Lasse FDO, Jan-Olof IFP och Nisse FNV. De hade med visst besvär kopplat upp några instrument för att mäta på vår nya transceiver (ICOM IC-751) som vi fått som gåva av Håkan SM5AQD. Tack Håkan!

Onsdagen bjöd på sol och efterlängtad vårvärme vilket kanske innebar att många avstod från att bege sig till Gålö denna kväll.

Vi var ändå ett tiotal som samlades under som vanligt trevliga umgängesformer och diskussionerna lät inte vänta på sig.

Ämnen som bandplaner, USB-portar, kommande antennjobb, försäljning av prylar m.m. var på tapeten.

Kvällsträff på Gålö 2019-04-10

Denna onsdagskväll hade vi inget särskilt program som lockade de stora skarorna. Men även en sådan kväll kan bli riktigt trevlig. Ett dussintal medlemmar hade tagit sig ut till klubbstugan. Ute var det nollgradigt och blåsigt så det var skönt att vara inne i den varma stugan.

QO-Translate

svnlenetfifrderu