Mötesrapporter

Rapporter från mötenHär publicerar vi rapporter från våra medlemsmöten och andra aktiviteter för att ge även de som inte kunde närvara lite information om vad vi gör.

Vid mötet den 29 januari var det Christian, SM0CRT som hade föredrag inför 20-talet åhörare. Han kör mycket radio portabelt, samt deltar också i diverse radiosamband, t ex vid bilrallyn.

Han har tillverkat ett par varianter av s k "GoBox", där all utrustning finns monterad i en låda som är lätt att ta med, och alltid klar att användas.

QO100 och ferriter

Kvällens föredrag med Micke SM0EPX handlade om den nya satelliten QO100 som ligger geosynkront (geostationärt) över jorden, d v s följer jordens rotation. Det innebär att man kan ha fast riktade antenner mot den.

Hej allesammans!

Av Gun SMØYDQ. Foto o bildtext: Lasse SMØFDO

Nu har vi startat höstens verksamhet inom klubben genom bl.a. att göra studiebesök på Pythagoras Industrimuseum med tändkulemotorn och Älmsta Sjöfartsmuseum. Vi var 21 morgonpigga själar som blev upphämtade av Preben (SMØWJH) med sin buss vid Fredrika Bremerskolan.

Om testtrafik på hög nivå

Onsdag 15 maj fick vi besök av Ingemar, SM5AJV, och Gunnar, SM3SGP. De höll ett intressant och informativt föredrag om sitt deltagande i WRTC. WRTC är en tävling som anordnas vart fjärde år och deltagarna kvalificerar sig utifrån resultat i större contests under åren däremellan. Vi fick veta detaljer om hur kvalificeringen gick till.

Ungdomarnas smörgåsbord

Oliver, SA5ODJ, höll ett trevligt och intressant föredrag om de aktiviteter som anordnas för de unga radioamatörerna. Oliver är sektionsledare för SSA:s ungdomssektion. Från den nordiska träff som gick av stapeln i Finland i påskhelgen hade Oliver många trevliga bilder och intressanta kommentarer om vad som hände och om aktiviteten i de olika länderna.

QO-Translate

svnlenetfifrderutr

Programmet

28 mar 2020
inställt! Kurs för amatörradiocertifikat helg 3
01 apr 2020
Kvällsträff i klubbstugan
04 apr 2020
Radiomässa i Eskilstuna - INSTÄLLD!
08 apr 2020
Kvällsträff i klubbstugan
15 apr 2020
Digitala trafiksätt i teori och praktik