I den medlemsenkät vi sände ut tidigare var det glädjande nog många medlemmar som skrev att de gärna skulle vilja hjälpa till i arbetet inom föreningen på olika sätt.

Styrelsen har under ett par dagar under jul- och nyårshelgerna träffats för att planera och dra upp riktlinjerna för de närmast kommande åren. Nu är det därför dags att påbörja arbetet och det är där DU kommer in!

Våra repeatrar

SödRa förfogar nu över en analog "crossbands"-repeater på VHF och UHF och två digitala repeatrar, dels en enligt DMR-standard och dels en enligt D-star-standard.

FM-repeatern sänder på VHF, kanalen R3x, dvs 145,6875 MHz. Den är hopkopplad med UHF-kanalen RU7, dvs 434,750 MHz och har där -2 MHz skift, dvs du ska sända på 432,750 MHz för att det ska fungera. Du måste också ställa in subton 77 Hz för att kunna använda repeatern vilket underlättar då det är många olika repeatrar o närområdet och om du scannar de olika frekvenserna slipper din mottagare stanna på "fel" repeater.

För stunden är vår 70 cm repeater moderniserad och går i provdrift. Den är inte hopkopplad med 2-meters delen nu men fungerar alltså som repeater. Rapporter om täckning och funktion mottas gärna!

De Digitala repeatrarna stöder dels DMR och dels D-star.

DMR-repeatern sänder på 434,5625 MHz och har -2 MHz skift, dvs du ska sända på 2 MHz lägre frekvens.

D-star-repeatern sänder på 434,575 MHz, även den med -2 MHz skift.

De digiala repeatrarna är hopkopplade med Brandmeister-nätverket vilket gör att du kan koppla ihop din radio med hela världens DMR- och D-staranvändare. Läs mer om Brandmeister här.

Vi vill gärna ha bidrag till lokalnätet som sänds över vår repeater varje söndag kl 20.30.

Du får gärna vara med själv och rapportera eller så kan du skicka in ett tips på saker som du tycker är intressant eller som du tror andra kan tycka är kul.

Integritetspolicy för SödRa

För oss i Södertörns Radioamatörer, SödRa, är det viktigt att du och dina personuppgifter behandlas ansvarsfullt med hänsyn till din integritet och att du får reda på vilken information vi samlar in om dig, hur vi använder den samt hur länge vi sparar den. Denna policy beskriver även dina rättigheter och hur du går till väga för att utöva dina rättigheter.

När du blir medlem i SödRa så betraktar vi det som att du ingår du ett avtal med oss om att få utnyttja de medlemsförmåner som vi erbjuder så länge du betalar din medlemsavgift. För att vi ska kunna administrera ditt medlemskap så för vi ett medlemsregister där de uppgifter som du lämnar lagras så länge du är medlem. Även i en del andra sammanhang så lämnar du dina personuppgifter till oss, t.ex när du anmäler till något arrangemang, eller deltar i våra medlemsträffar och fyller i närvarolistan, eller utnyttjar föreningens QSL-förmedling. Dessa uppgifter behandlar vi också enligt gällande bestämmelser.

Kraven på denna behandling av personuppgifter ställs bla av svensk lag och av det sk Dataskyddsdirektivet, GDPR, som trädde i kraft den 25 maj 2018. Det ersatte den tidigare Personuppgiftslagen, PUL, som redan då ställde krav på hur personuppgifter skulle hanteras.

Vi har sammanfattat all vår behandling av personuppgifter i ett policydokument som du kan läsa här.

Vi har också en förteckning av de register som vi för, och där personuppgifter kan förekomma, som du kan läsa här.

Om du har frågor om vår behandling av personuppgifter som du inte hittar svaren på i dokumenten ovan är du välkommen att höra av dig till oss, enklast via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vi träffas normalt varje onsdag i vår klubbstuga på Gålö. Under vintern, när det kan vara svårt att komma fram till klubbstugan pga snö, träffas vi istället i Kvarnbäcksskolan i Jordbro. I snitt varannan onsdag har vi något intressant föredrag, övriga onsdagar har vi klubbträffar där du kan komma till oss och köra radio på våra stationer eller bara prata bort en stund med likasinnade. Kolla för säkerhets skull på hemsidan innan du åker ut till klubbstugan, speciellt på vintern, då vi kan ha behövt ställa in mötet pga snöhinder.

QO-Translate

svnlenetfifrderu

Programmet

29 jan 2020