.

Höstutgåvan av SödRa-bladet är ute nu och bör ha landat i en brevlåda nära dig under veckan.

Om du hellre vill läsa on-line, eller kanske inte är medlem i SödRa och därför saknar tidningen, så finns alla utgåvorna att läsa här.

Trevlig läsning!

Det är tyst på många av frekvenserna på 2m- och 70 cm-banden och våra repeatrar används allt mer sällan. Antalet incheckningar på de olika bulle-sändningarna i närområdet är ofta ensiffriga och klubbens DMR-repeater används sparsamt, det kan vara kanske 3-4 QSO på en dag, ibland färre, och oftast är det några få användare som återkommer hela tiden. FM-repeatern går inte heller den speciellt mycket jämfört med hur det var för några år sedan.

För första gången på många år finns det i år inget aprilskämt på SödRas hemsida, detta för att minska risken för att vi ska bli beskyllda för att publicera fake news, #NotWeToo

Hoppas på ert överseende med det. Dock finns några av de tidigare fortfarande tillgängliga för den som ändå vill ha lite läsning om nya de nya landvinningar som ibland görs.

/Christer

SödRa hälsar alla välkommen till Fritidsmässan 2019 i Haninge onsdagen den 3 april.

Här får du som är på jakt efter någonting roligt att göra på din fritid kostnadsfritt prova på olika fritidsaktiviteter och förhoppningsvis hitta en förening som passar just dig utöver ditt intresse för radio.

Många QSO med Nordamerika

Vi körde ARRL-testen på CW från SK0QO – klubbstugan på Gålö den gångna helgen. I denna test kör resten av världen stationer i USA och Kanada. Vi fick ihop 796 kontakter och det är ett resultat som vi kan vara mycket nöjda med. Konditionerna var väldigt varierande – fina öppningar förekom och vid andra tillfällen var det mycket dåliga signaler trots att man kunde vänta sig bättre vid den tidpunkten. Operatörer var Lasse SM0FDO, Kalle SM0NUE, Linus SM5OUU, Tore SM0NCS och Ingemar SM0DSF.

QO-Translate

svnlenetfifrderutr

Sök artiklar

QO-Ringen

Varje söndag kl 10 SNT hörs vi på 3633 kHz!
Ratta in 3633 på riggen och var med du också!

Bullen - Lokaltrafiknät

Nyheter och SSA-bulle varje söndag 20.30 över vår repeater R3x

Om våra repeatrar

Repeatrarna - status

FM 145,6875 MHz  OK
FM 434,750 MHz (provdrift)
DMR-repeatern  OK
D-star-repeatern  OK

Mer info

Programmet

Våra ordinarie träffar är inställda tills vidare pga Coronasmittan.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och kommer att starta igen så snart läget har förbättrats.

Logga in/ut

solflacksbild