.

Radannonserna är till för SödRas medlemmar som kan lägga ut olika saker som de säljer, köper eller byter.

För att läsa radannonserna måste du vara inloggad.

Logga in här:

Text före

Kom ihåg mig

Text efter

När du är inloggad kan du kolla på radannonserna här!

Om du ÄR medlem men saknar användar-ID eller har andra problem med inloggningen så skicka ett mail till så löser vi det.

Ett år går fort och i söndags 1 mars så var det återigen dags för årsmöte. Mötet hölls i Kvarnbäcksskolans matsal inför ett 30-tal deltagare. Inga styrelseförslag eller motioner fanns och styrelsen beviljades, som väntat, ansvarsfrihet. Valberedningens förslag tillstyrktes av årsmötet och mötesordförande Jonas/SM5PHU kunde med van hand, klubba igenom alla punkter på dagordningen tillsammans med mötessekreterare Gunnar/SM0BYO.

I den medlemsenkät vi sände ut tidigare var det glädjande nog många medlemmar som skrev att de gärna skulle vilja hjälpa till i arbetet inom föreningen på olika sätt.

Styrelsen har under ett par dagar under jul- och nyårshelgerna träffats för att planera och dra upp riktlinjerna för de närmast kommande åren. Nu är det därför dags att påbörja arbetet och det är där DU kommer in!

QSL-kortens väg
qqsl-kort

till och från klubben är en rätt komplicerad resa. Här reder vi ut hur det fungerar.

Inkommande QSL-kort

Alla medlemmar och övriga som så önskar, kan få sina inkommande QSL-kort till SK0QO. Dessa kan efter insortering avhämtas vis våra klubbträffar och möten. Målsättningen är att QSL-lådan alltid skall vara uppdaterad och tillgängling vid våra träffar. Vilka som har kort att hämta publiceras på vår hemsida. Klicka på QSL på förstasidan och sedan på rubriken QSL-kort och välj det senaste datumet.

Våra repeatrar

SödRa förfogar nu över en analog "crossbands"-repeater på VHF och UHF och två digitala repeatrar, dels en enligt DMR-standard och dels en enligt D-star-standard.

FM-repeatern sänder på VHF, kanalen R3x, dvs 145,6875 MHz. Den är hopkopplad med UHF-kanalen RU6, dvs 434,750 MHz och har där -2 MHz skift, dvs du ska sända på 432,750 MHz för att det ska fungera. Du måste också ställa in subton 77 Hz för att kunna använda repeatern vilket underlättar då det är många olika repeatrar o närområdet och om du scannar de olika frekvenserna slipper din mottagare stanna på "fel" repeater.

För stunden är vår 70 cm repeater moderniserad och går i provdrift. Den är inte hopkopplad med 2-meters delen nu men fungerar alltså som repeater. Rapporter om täckning och funktion mottas gärna!

De Digitala repeatrarna stöder dels DMR och dels D-star.

DMR-repeatern sänder på 434,5625 MHz och har -2 MHz skift, dvs du ska sända på 2 MHz lägre frekvens.

D-star-repeatern sänder på 434,575 MHz, även den med -2 MHz skift.

De digiala repeatrarna är hopkopplade med Brandmeister-nätverket vilket gör att du kan koppla ihop din radio med hela världens DMR- och D-staranvändare. Läs mer om Brandmeister här.

Vi vill gärna ha bidrag till lokalnätet som sänds över vår repeater varje söndag kl 20.30.

Du får gärna vara med själv och rapportera eller så kan du skicka in ett tips på saker som du tycker är intressant eller som du tror andra kan tycka är kul.

QO-Translate

svnlenetfifrderutr

Sök artiklar

QO-Ringen

Varje söndag kl 10 SNT hörs vi på 3633 kHz!
Ratta in 3633 på riggen och var med du också!

Bullen - Lokaltrafiknät

Nyheter och SSA-bulle varje söndag 20.30 över vår repeater R3x

Om våra repeatrar

Repeatrarna - status

FM 145,6875 MHz  OK
FM 434,750 MHz (provdrift)
DMR-repeatern  OK
D-star-repeatern  OK

Mer info

Programmet

Våra ordinarie träffar är inställda tills vidare pga Coronasmittan.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och kommer att starta igen så snart läget har förbättrats.

Logga in/ut

solflacksbild