Jag har därför spelat in föredraget hemma i lugn och ro med hjälp av en ”studioprogramvara” YouCam10 samt en ny och bra HD-streamingkamera.

Upplösningen blev alldeles för bra, nu ser man varenda skrynkla jag har i ansiktet... Man kan välja bakgrunder och om man vill ha ”bild-i-bild” med mera. Bakgrunden här är från programmet. Kanske går det att lägga in någon mera ”radioorienterad” bakgrund, jag får prova.

Jag visade också en 18 minuter lång film om Mobitex. Den gjordes i marknadsföringssyfte och för att förklara vad Mobitex var i praktiken. Vid den tiden hade mobiltelefonisystemet NMT 450 just kommit. Det var då enbart fordonsmonterade ”mobitelefoner” med telefonlur. Personsökningssystemet MINCALL var också stort. Handburna mobiltelefoner eller mobil datakommunikation var fortfarande i framtiden.

Att spela in så här gav lite mersmak så jag tror jag skall ha en ”generalrepetition” och spela in mina kommande föredrag i förväg så vi kan lägga ut dem här på vår site redan strax efteråt. Får se om det går att ordna.

Här är i vilket fall presentationen samt den Mobitex- filmen som mp4- filmer.


Föredraget
Mobitexfilmen

Ha det gott!
//Stefan SM0ASB