StartCluster

Cluster

DX-hjälpmedel

DX-Cluster

Med hjälp av så kallade DX-cluster kan man på ett ögonblick få reda på vilka stationer som sänder och hur konditionerna är just nu, vilka våglängder som fungerar bäst just nu.

DX-Sherlock

DX-Cluster.info

Simon's DX-cluster

SK6AW's cluster

Har du förslag på andra cluster som du vill rekommendera så skicka in dom till oss! Använd feedback-funktionen som finns på dom flesta sidorna.

Reverse Beacon Net

Reverse Beacons - en ersättare för DX-clustret?

CW Skimmer som är ett program för att detektera CW-signaler speciellt i svaga signaler, har funnits länge. När man kombinerar flera sådana i ett nät får man ett slags "bakvänd" fyr-funktion, dvs många mottagare som kan lyssna och detektera signaler och presentera detta via Internet. Sänd själv och se var du hörs!

Klicka för att se hur det kan se ut när man söker på vad som sänts från vår klubbstation och där det uppfångats av RBN.

Läs mer på RBN-sidan

Kommande träffar

Saknar du ditt användarnamn?

Om du saknar dina inloggningsuppgifter,

klicka här!

Solfläcksprognos