StartLänkarDigtala moder

Länkar - Digitala moder

Digitala moder - länkar

OBS! SödRa tar inget ansvar för innehållet på de externa webplatserna!

Datainterface via ljudkortet

Moderna ljudkort har en kraftfull processor som kan användas för mycket från att ta in ett helt spektrum och digitalisera det för att sen signalbehandla det som i en SDR-radio. Man kan också använda ljudkortet för att analysera data, t.ex PSK31 eller RTTY.

Här hittar du en omfattande länksamling till olika program som kan användas för att koppla riggen till din dator via ljudkortet och sedan analysera signalen och avkoda det på olika sätt. Du finner program som kan avkoda CW, Packet radio, SSTV, RTTY och mycket annat.

APRS - INFO

APRS, ett sätt att sända data via sin amatörradio.

APRS förknippas vanligen med att amatörer sänder ut sin position när dom är ute och kör runt i bilen. APRS kan dock används till betydligt mycket mer än så.

Läs mer på SSA's APRS-sida här

Du kan också titta på den finska APRS-siten aprs.fi

Remote kontroll

Instruktionsfilm från K7AGE hur han sätter upp remotekontroll på sin TS-2000.

Intro av PSK-31

En filmserie i flera delar av K7AGE om visar allt från introduktion till hur man opererar utrustningen.

Klicka på den blå länken nedan för de olika filmerna!

PSK31 demo

Film om hur man kan ta emot PSK31 med en Grundig-mottagare.

Klicka här: YouTube

Radio e-mail on board

Radio e-mail on board

Grunderna för att få tillgång till e-mail mm speciellt ombord på båtar.

E-mail via HF

E-mail via HF-radio

En sida som beskriver grunderna och visar de olika programmen och dess möjligheter. Olika tjänsteleverantörer visas också liksom möjligheten att bygga själv.

Hamscope

HamScope - Amateur Radio Digital Communications Interface

HamScope is a multi-mode communications interface for amateur radio that supports:

Beginners guide to Fldigi

Fldigi is a computer program intended for Amateur Radio Digital Modes operation using a PC (Personal Computer). Fldigi operates (as does most similar software) in conjunction with a conventional HF SSB radio transceiver, and uses the PC sound card as the main means of input from the radio, and output to the radio. These are audio-frequency signals. The software also controls the radio by means of another connection, typically a serial port.

Fldigi is multi-mode, which means that it is able to operate many popular digital modes without switching programs, so you only have one program to learn. Fldigi includes all the popular modes, such as DominoEX, MFSK16, PSK31, and RTTY.

Saknar du ditt användarnamn?

Om du saknar dina inloggningsuppgifter,

klicka här!

Länktips - Ditt bidrag!