Ungdomar

Bilder från strandräddning Hasslinge Gålö 14 maj 2011

Lördagen den 14 maj var det full aktivitet vid klubbstugan.

Projekt standstädning genomfördes under dagen av ett gäng flitiga städare.
Vi fick även besök och hjälp av våra nya grannar som ska driva vandrarhem i husen brevid oss.
Nu är det rent o snyggt runt vår strand inför sommarens badsäsong.

Senast uppdaterad 2011-05-19 00:34

SödRa deltar i kampanjen Städa Sverige och städar stranden vid vår klubbstuga i Hasslinge på Gålö.vi_stadar_sverige_badge_small

Kampanjen vänder sig till ungdomar upp till 15 år och alla som deltar får en t-shirt.

Vi kommer att städa 11.00-15-00 lördag den 14 maj 2011.

Vill du delta så anmäl dig till städledaren Jan-Olof / SM0IFP 0736-780513. Har du inte hunnit anmäla dig så är du välkommen ändå!

Läs mer här, utbildningsblad till deltagande föreningar 2011 här

Senast uppdaterad 2011-05-14 08:28

Ungdomsverksamhet

Ingen förening överlever utan ungdomar som kan förnya och föra föreningen vidare framåt. Under flera år har föreningen haft ett gott samarbete med Scouterna som ofta hjälpt till vid olika arrangemang. SödRa har också hjälpt till med instruktörer och utrustning vid deras radioträffar och JOTA. Dessvärre ser vi sällan ungdomar på våra fielddays eller andra aktiviteter som vi ordnar. Därför kommer vi successivt att öka våra ansträngningar för att få flera ungdomar aktiva i föreningen.

Sammanhållande för ungdomsverksamheten inom SödRa är Christer, SA0BFC och jag tar gärna emot ideer och tankar om hur du vill se föreningens framtida ungdomsverksamhet. Vi skulle gärna vilja ha en grupp med ungdomar som själva föreslår och planerar för olika ungdomsträffar inom klubben och söker därför kontakt med de som kan vilja delta i en sådan grupp.

Vi har tittat på olika möjligheter att ordna aktiviteter för ungdomr under skolloven. Vi kan öva signalering, bygga antenner och titta hur radion och antennen fungerar. Som avslutning kan vi ge oss ut i naturen för att öva praktiskt. Här kan du anmäla intresse för sådana aktiviteten!

Hör av dig med ideer och tankar så förbättrar vi ungdomsverksamheten tillsammans!

Senast uppdaterad 2011-03-14 09:56

Temperaturen på Södertörn är nu: 3.5
Akta! Nu är det halt ute!

145,425 MHz resp RU6/R3x. För D-star 434.575 Mhz (-2 MHz)

Avgifter för 2014

Kursvgifter för 2014