8SØHRA

Museum Ships Weekend

En mycket trevlig lördag på isbrytaren Sankt Erik i gott sällskap !

Ett glatt gäng beväpnade till tänderna med antenner, radioapparater och allehanda gadgets samlades på den ångdrivna (!) isbrytaren Sankt Erik vilken ligger vid kaj nedanför Wasamuséet ute på Djurgården.

Rapport från Galärvarvet, MSWE 2015

Rapport från Galärvarvet, MSWE 2015!

Vilken fin helg vi fick!
Med kort varsel planerade vi ett deltagande i Museum Ships Event och utfallet blev mycket lyckat! Vi provade nya grepp och förändringarna mot tidigare år var flera. Vi samarrangerade vårt deltagande i MSWE med Storstockholms Radioamatörer, SK0ZA.

Museiskeppshelgen 2014

Årets utgåva av museiskeppshelgen - MSW 2014

Lasse FDO och jag står på piren mellan båtarna och klockan börjar närma sig 22 SST. Vi ska alltså sätta upp antenner nu och tittar upp mot masterna i ett virrvarr av staglinor, vajrar och liknande. Det här ska nog gå bra försöker jag, och så skrattar vi båda, lätt förläget.

Museum Ships Weekend

Museum Ships Weekend Event.

Det har blivit tradition att köra radio från fartygen vid Vasavarvet och helgen den 1 - 2 juni var det dags för Museum Ships Weekend Event.

Vi bordade den gamla isbrytaren S/S Sankt Erik på fredagskvällen och en hel del jobb var det med att iordningsställa stationsplatser i styrhytten. Framåt småtimmarna var vi igång på kortvågen.

Isbrytaren S/S Sankt Erik

8S0HRA - The Icebraker S/S St Erik

QSL-information: QSL for 8S0HRA via bureau to SK0QO

The Swedish Museum Ship: Icebreaker S/S Sankt Erik

8SØHRA Icebreaker, Steamship Sankt Erik
We are working with the special call 8SØHRA in the International Museum Ships Weekend by operators from the radio club SKØQO.
The Sankt Erik, Swedens first icebreaker, was built at the Finnboda Shipyard and launched in 1915.
The Sankt Erik has two three-cylinder steam engines. The aft one, which is of 2800 hp, is Swedens largest extant marine steam engine. The fore engine has 1200 hp.
Facts: Length 58,1 m, Width 17 m, Draught 6,5 m, Crew 30.
The ship is registrated and sometimes in traffic as a cruiser with call sign SHRA.

More information: The Maritime Museum

INFO at QRZ   www.qrz.com/db/8s0hra/

Avgifter för 2017

(Nya medlemmar efter den 1/7 betalar halv årsavgift för resterande del av det första året)