7SØSFJ

Skeppsfest på Sankt Erik

Nu är det snart dags för årets Fyrskeppshelg och i samband med den avhålls traditionsenligt en skeppsfest ombord.

Under fyrskeppshelgen aktiveras ett antal fyrar och fyrskepp i många länder och målet är att få så många kontakter som möjligt under de dagar som testen pågår.

Fyrskeppshelgen 2016

Fyrskeppshelgen 2016
Inleder med en förhoppning att alla läsare och klubbmedlemmar har tid at njuta av den fantastiska Svenska högsommaren :-)

Augusti står för dörren och därmed är det inte långt kvar till årets upplaga av Fyrskeppshelgen !

Den går av stapeln helgen den 20-21:a Augusti och vi kommer som vanligt att aktivera fyrskeppet Finngrundet, som ligger vid kaj nedanför Sjöhistoriska muséet ute på Djurgården.

ILLW 2015 - Fyrskeppshelgen

ILLW 2015

Boka helgen 15 - 16 augusti i era kalendrar. Då kör vi radio från Sankt Erik och/eller LS Finngrundet vid Vasamuseet och luftar signaler 7S0SFJ tillsammans med Stockholms Radioamatörer SK0ZA  i "International Lighthouse Lightship Weekend"!

Årets fyrhelg 2014

ILLW 2014, en uppföljning

När jag och Lasse FDO kom ut på fredagseftermiddagen berättade museivärdinnan att det varit storm på Galärvarvet i slutet av juli. Överbyggnaden, ett täcklock på ca 200 kg, på skorstenen blåste bort och hade flugit in i kajen. Våra antenner blev inte skadade, bortsett från vår duobandare, men det tror vi berodde på att spridarna spruckit sönder på grund av UV-strålning.

7SØSFJ deltar i fyrhelgen 16-17 augusti

7SØSFJ deltar i fyrhelgen 16-17 augusti.

Södertörns Radioamatörer kommer även i år att vara med på fyrhelgen. Vi kör från anrika fyrskeppet Finngrundet. Hon är byggd 1903 ligger tillsammans med Isbrytaren Sankt Erik på Djurgården bakom Vasamuseet i Stockholm och fartygen är väl värda ett besök. Fri entré.

Sida 1 av 2