2017 Genomförda möten

Intressant föredrag om Kongo-Kinshasa

Intressant föredrag om Kongo-Kinshasa

Ragge, SM5DIC, inledde med en helt annan sak. För 2 veckor sedan var det 60 år sedan Sputnik sändes upp. Många försökte hitta radiosignalerna som sändes från Sputnik. Ragge var inte först men av de första som lyckades uppfånga signalerna från satelliten. Vi fick se ett inslag med Ragge, som sändes i lokal-tv från Västerås vid 50-årsjubileet 2007.

Urusla konditioner under SAC-SSB

Urusla konditioner under SAC-SSB

SK0QO deltog i SAC SSB från klubbstugan. Vi körde 307 qso – 4 på 15m, 69 på 20m, 169 på 40m och 65 på 80m. Operatörer var Leif SM0DSG, Kalle SM0NUE och Ingemar SM0DSF. Istället för att själva klaga på förhållandena kan vi citera OH2BH (sannolik vinnare i sin klass): Now that was something else altogether, something I hope I'll never experience again.

Telegrafikursen har startat

Telegrafikursen har startat

Måndagen den 16 oktober startade en telegrafikurs på Södertörn. Det är ett resultat av ett samarbete mellan klubbarna i SM0.

Berättelse från Kongo-Kinshasa med Ragge SM5DIC

Berättelse från Kongo-Kinshasa med Ragge SM5DIC 18 oktober.

Onsdag den 18 oktober kommer Ragge SM5DIC berätta och visa bilder från sina vistelser i Kongo-Kinchasa (Demokratiska republiken Kongo). Han var även aktiv på amatörradiobanden därifrån.

Mötet om radio-scouting

Reportage från mötet om radio-scouting

Onsdagen 4 oktober började med riktigt vackert och soligt höstväder över Gålö, för att under eftermiddagen övergå till regn och rusk. Det var förmodligen anledningen till att endast 10-talet medlemmar sökte sig till klubbstugan för att lyssna på ett annars utmärkt föredrag i regi av Nisse Willart, SM0FNV, och som handlade om radio-scouting.

Sida 1 av 8