2017 Genomförda möten

Micke EPX om EMC-problematiken

Femtontalet medlemmar i SödRa fångades i onsdags av Micke EPX suveräna föredrag om "EMC-problematiken" - dess verkan och orsaker.

Åhörarna hade många frågor, som besvarades på ett sätt som bara Micke kan, klart och förståeligt med ett enkelt språk.

Årets Prylmarknad 2017

Årets Prylmarknad 2017

För andra året i följd anordnade vi Prylmarknaden i nya "Skolan Fredrik" d v s yrkesdelen av Fredrika Bremergymnasiet i Handen. Nya fräsha lokaler väl lämpade för ändamålet.
Mycket förberedelser har det varit, och vi startade redan i början av året med bokningar, annonsering mm.

Ganska bra konditioner i CQ-WW-SSB

Ganska bra konditioner i CQ-WW-SSB

Samma helg som prylmarknaden gick av stapeln var SK0QO också igång i CQ-WW-SSB från Gålö.
Konditionerna var bra med tanke på var vi befinner oss i solfläckscykeln - mycket bättre än under SAC-testerna. Särskilt gladde 15 m som gav många qso:n.

Intressant föredrag om Kongo-Kinshasa

Intressant föredrag om Kongo-Kinshasa

Ragge, SM5DIC, inledde med en helt annan sak. För 2 veckor sedan var det 60 år sedan Sputnik sändes upp. Många försökte hitta radiosignalerna som sändes från Sputnik. Ragge var inte först men av de första som lyckades uppfånga signalerna från satelliten. Vi fick se ett inslag med Ragge, som sändes i lokal-tv från Västerås vid 50-årsjubileet 2007.

Urusla konditioner under SAC-SSB

Urusla konditioner under SAC-SSB

SK0QO deltog i SAC SSB från klubbstugan. Vi körde 307 qso – 4 på 15m, 69 på 20m, 169 på 40m och 65 på 80m. Operatörer var Leif SM0DSG, Kalle SM0NUE och Ingemar SM0DSF. Istället för att själva klaga på förhållandena kan vi citera OH2BH (sannolik vinnare i sin klass): Now that was something else altogether, something I hope I'll never experience again.

Sida 1 av 8