Vågutbredning på kortvåg med Roland, SM0BRF

Onsdag 20 sept. Gålö
Vågutbredning på kortvåg med Roland, SM0BRF
Grundläggande om jonosfären, Signalens väg, Prognoser, Krav på antennen och dess omgivning

Kallelse till föreningsmöte

Kallelse

Föreningsmöte /medlemsmöte i klubbstugan onsdagen den 13 september kl 19.30.

Möte där du har chansen att ställa frågor och få information från klubben.

Signalspaningens historia, Jan-Olof SM5DKH berättar

Onsdag 6 sept. Gålö
’Signalspaningens historia’, Jan-Olof SM5DKH berättar.

Han har arbetat i många år på FRA och bl.a. varit chef för den militärt inriktade verksamheten.

Dags för Fyrskeppshelgen, ILLW 2017

Dags för Fyrskeppshelgen, ILLW 2017

Den 19-20 augusti går årets upplaga av International Lighthouse Lightship Weekend, ILLW, av stapeln. Eventet startar klockan 0001 UTC den 19 och avslutas klockan 2400 UTC den 20, således 47 timmar och 59 minuter.

Vi kommer som traditionen bjuder att aktivera fyrskeppet Finngrundet, som ligger vid Galärvarvet i Stockholm, med signalen 7S0SFJ, och precis som tidigare sker detta i samarbete med SK0QO och Sjöhistoriska muséet.

Öppet hus på Gålö på söndag

På söndag den 13 augusti mellan kl 11 - 17 har vi öppet hus på Gålö.

Vi har inget speciellt program, men kanske just du har något att visa eller berätta om.
Grillen är igång, tag med något att grilla eller köp på plats - hamburgare eller korv.

Gemensam Fieldday på Gålö den 2 september

En gemesam fieldday arrangerad av flertalet aktiva amatörradioklubbar i SM0 anordnas hos SK0QO på Gålö den 2 september kl 10-17.

Det finns ett digert program med många aktiviteter och det är väl värt ett besök. Under dagen kommer det att finnas externa försäljare med intressant utbud och det finns dessutom chans att sälja av de prylar du inte behöver, eller hitta annat du inte visste att du behöver, i bakluckeloppisen.

Sida 1 av 4

Manualer till våra klubbstationer

FT2000 Manual

IC7000 Manual