2014 Genomförda möten

PTS på besök hos SödRa

I onsdags, den 3 december, besökte Christer, SA0BFC, SödRa för att berätta om vad som pågår på PTS, bl.a när det gäller amatörradio. Christer arbetar inom Spektrumavdelningen med tillståndsgivning främst inom båt- och flygradio men även med radar och amatörradio.

Aktuellt på PTS

"Aktuellt på PTS" onsdagen den 3 december i Jordbro

Christer Jonson SA0BFC, berättar om vad som händer på PTS, lite om den nya spektrumstrategin, några aktuella tillsynsfall, nya provfrågorna och lite om tillståndsgivning utanför amatörbanden.

Årets julfest 2014

SödRa – Julfest 5 dec kl 19.00anisantaskating

Som tidigare år anordnar SödRa även i år en julfest. På samma sätt som förra året håller vi till i Kvarnbäcksskolan. Vi träffas under festliga former och det blir julmat, julsånger, lotteri och annat som hör julen till.

Anmälan till Ingemar SM0DSF via  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen senast kl 20.00 den 3 december 2014. Avgiften för mat och dryck är 150 kr (100 kr för ungdomar) och det betalar du på plats när du kommer.

Workshop Raspberry Pi

Workshop Raspberry Pi

Lördagen den 15 november hade vi en teknikdag på Gålö med mottot "Raspberry Pi".

Det var Janne SM0IFP som höll i denna.

Raspberry Pi är en liten enkel enkortsdator som kan köras under flera operativsystem, vanligt är olika varianter av Linux. Det är nästan bara fantasin som sätter stopp för användningsområdet.

Teemu berättar om Märkets fyr

Om Märkets fyr: "Ett unikt radioland", den 19 november I Jordbro.

På onsdag, den 19 november får vi besök av Teemu SM0WKA. Han kommer att berätta om hur det är att köra radio från "Märket" - OJ0 som ligger nära Åland.

Heldag om Raspberry Pi

Raspberry Pi - Temadag om och med en liten billig enkortsdator.

Lördag den 15 november på Gålö kl 11.00-16.00

Med Jan-Olof SMØIFP

Micke EPX berättar om störningar och störproblem

SK0QO - Om störningar med Micke SM0EPX onsdagen den 5 november. Plats Kvarnbäcksskolan i Jordbro.

Onsdagen den 5 november kommer Micke SM0EPX berätta om SSA's arbete med EMC-frågor, redogöra för olika störningskällor och störningsfall samt metoder att reducera störningar.

Det här kan man göra – några olika saker

SK0QO möte med tema, onsdagen den 22 oktober.

Onsdag 22 okt i klubbstugan på Gålö

Det här kan man göra – några olika saker.

Mer bilder från prylmarknaden -14

Även Kjell FOB hade kameran med och tog ett antal trevliga bilder.

Han har publicerat dem på sin blogg där du kan läsa mer och se hans bilder.

Sida 1 av 5