2013 Genomförda möten

Södra's Julfest 2013

Södra's Julfest 2013

Traditionsenligt samlades vi till årets julfest på Kvarnbäcksskolan.

God stämning och god mat präglade kvällen.

Ett 25-tal medlemmar infann sig, ett antal med XYL / YL / OM.

Årets julfest 2013

SödRa – Julfest 6 dec kl 19.00anisantaskating

Som tidigare år har vi även i år beslutat att anordna en julfest. På samma sätt som förra året håller vi till i Kvarnbäcksskolan. Vi träffas under festliga former och det blir julmat, julsånger, lotteri och annat som hör julen till.

Anmälan till Ingemar SM0DSF via  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen senast kl 18.00 den 4 december 2013. Avgiften för mat och dryck är 150 kr (100 kr för ungdomar) och det betalar du på plats när du kommer.

Kvällsträff i klubbstugan den 4 december

Notera att kvällsträffen nu på onsdag är i klubbstugan!

Passa på att kör lite radio med de nya antennerna eller få en visning av det som är nytt och hur det fungerar.

Som vanligt börjar vi klockan 19.30 men det finns fika från klockan 19.

Signalspaning hos QO

I höstas hade vi ett välbesökt möte i klubbstugan där Jan-Olof Grahn SM5DKH berättade om signalspaningens början i Sverige. Det var ett spännande föredrag med mycket intressant, och för många, okänd information om hur Sverige signalspanade mellan åren 1914-1945.

Bengt UGV berättar radiohistoria den 27 nov

Önskerepris

Nedanstående föredrag, som var planerat till onsdag 6/11, men som tyvärr fick inställas p.g.a. missförstånd om datum, kommer nu att genomföras onsdag 27/11.

Vi är i Kvarnbäcksskolan och föredraget börjar klockan 19.30.

......
Svenska Radioaktiebolaget, SRA, startades 1919 av fem olika bolag som hade det gemensamma att dom trodde på att radiotekniken kunde utvecklas till nya nyttiga saker. Bl.a var det AGA, ASEA och LM Ericsson som låg bakom företaget. De första försökssändningarna med radio gjordes redan i början av 20-talet.

SK0QO Mätningar på sändare 20 nov i Jordbro.

SK0QO Mätningar på sändare 20 nov i Jordbro.

Onsdagen den 20 november. Vi fortsätter vår serie om mätningar. Denna gång berörs mätningar på sändare och vilka instrument som behövs för detta.

Kvällsträff i klubbstugan

I morgon, onsdag den 13, håller vi klubbstugan varm och mysig trots det ruggiga vädret utanför.

Kom ut och titta på vad alla händiga klubbemedlemmar åstadkommit under sommar och höst med uppsnyggade och välutrustade shack, nya antenner, ny kraftfull utebelysning och mycket annat.

DHLR I Klubbstugan

Onsdag 23 okt. Gålö
Kurs i DHLR – Hjärt- o lungräddning Tyvärr inställt pga sjukdom!
Nytt datum kommer senare.

Nyttig kunskap för alla - passa på att lära dig det helt gratis!
Ons 23/10 håller Anders SM0DXG kurs i DHLR – Hjärt- o lungräddning. Vi lär oss hur man skall handla vid plötsligt hjärtstillestånd.

Platsen är klubbstugan på Gålö i Haninge kommun. Mötet startar kl 19.30, fika finns från kl 19.00

Signalspaning

Nu på onsdag den 4 september inleder vi höstens kvällsprogram med ett spännande föredrag om hur signalspaningen bedrevs i Sverige mellan åren 1914-1945. Det var många intressen att ta tillvara samtidigt som man skulle vara neutral.

Sida 1 av 4