StartVad vi görKurser2012 - Kurser

2012 - Kurser

Andra kurshelgen avklarad

Den andra kurshelgen på höstens certifikatkurs är nu avklarad. Den här helgen var det Nisse FNV och Lars BJL som hade genomgång av sändare, mottagare och mycket annat.

Kurs för amatörradiocertifikat

look it upAmatörradiokurs På Södertörn - Bli sändaramatör

Höstens studiecirkel med start i september. Totalt blir den sex dagar fördelat över tre helger och hålls vid vår klubbstuga på Gålö ca:30 km söder om Stockholm.

Höstkursen 2012

Kurs för amatörradiocertifikat hösten 2012

look_it_up

Höstens certifikatkurs pågår under hösten med start 22 september och hålls vid vår klubbstuga på Gålö.
Kursen är en grundkurs och omfattar elektronik och radioteknik, regler och praktiska övningar i trafik och antennbygge. Vi använder kurslitteratur från SSA.

Vårkursen 2012

Kurs för amatörradiocertifikat våren 2012

look_it_up

Vårens certifikatkurs pågår under helgerna 14-15 april, 28-29 april och 12-13 maj och hålls preliminärt vid vår klubbstuga på Gålö.

Amatörradiocertifikat 2012

Veckoslutskurs för amatörradiocertifikat våren 2012

Årets vårkurs startar den 14-15 april 2012.
Kursen omfattar radioteknik, regler och praktiska övningar i trafik och antennbygge. Vi använder SSA utbildningspaket.

Veckoslutskurs för amatörradiocertifikat hösten 2012

Årets höstkurs startar den 22-23 september 2012.

Kursen pågår sex dagar fördelade på en hel helg följt av en lördag och till sist ytterligare en hel helg. Provtagning för certifikat sker sista dagen.

Utöver ovanstående tider tillkommer ett enskilt kvällspass med trafikträning på kortvåg under personlig handledning. Tidpunkt för detta kommer vi överens om under kursen.

Kursavgiften är 550 kr, ungdom under 20 år betalar halva kursavgiften. Kurslitteratur 350 kr tillkommer. I kursavgiften ingår anteckningsmaterial och fika under kursdagarna.

Eftersom kursen är avsedd för klubbmedlemmar, tillkommer medlemsavgift om 200 kr för Dig som ej redan är medlem i SödRa. För ungdom under 20 år gäller att medlemsavgiften är 75 kr. Familjemedlem betatar 100 kr.

Vägbeskrivning hittar du här.

Anmälan är bindande. Kursavgiften samt medlemsavgiften skall betalas senast en vecka före kursstart till klubbens Plusgiro 68 05 89-9. Kurslitteraturen kan betalas vid första kurstillfället men säg gärna till vid anmälan att du vill ha böckerna så det finns så det räcker.

Vi kommer att vara aktiva på kortvåg, VHFoch UHF med klubbsignalen SKØQO under kurshelgerna.

Anmälningsblankett här

Kursen anordnas i samarbete med ABF

Anmälan till kurs

Avgifter för 2017