StartSenasteNyheter om Amatörradio

Senaste nyheterna

SK0QO deltog i SAC-testen på CW

SK0QO deltog i SAC-testen på CW

Vi deltog i SAC CW från klubbstugan på CW. Konditionerna var besvärliga – endast 3 band fungerade för annat än något enstaka qso – och även på dessa band var det tunt med dx-kontakterna.

Oro på solen ger chans för norrsken

Det har ju varit oroligt på solen en längre tid med stora chanser för norrsken och också möjlighet att få ovanliga konditioner genom att studsa mot norrskenet!

Ikväll ligger det sk Kp-värdet, dvs ett mått på hur kraftig strålningen är, på 6,33. Det kan i gynnsamma fall, och om det inte är mulet, ge synligt norrsken ner mot skåne!

Hurricane Watch Net

I spåren efter de kraftiga orkanerna i USA och Karibien har många radioamatörer engagerat sig i katastrofsamband och hjälper myndigheterna med sambandet när mycket av det ordinarie samhällets resurser är lamslagna av vatten- och stormskador.

Några bilder till från fielddayen nyligen

Vi fick några bilder till från Rune SM5COP som vi gärna publicerar här som tillägg till den tidigare artikeln om den mycket välbesökta fieldday som nyligen arrangerades hos SK0QO tillsammans med ett antal andra klubbar i SM0.

Vinnare, tipspromenad på fieldday 2/9

Vinnare, tipspromenad på fieldday 2/9. Det var 24 frågor och 32 deltagare.

Vinnare             Antal rätt

1 Ingemar, DSF    20R

Dragningslista från lotteriet på fieldday 2/9

Dragningslista från lotteriet på fieldday 2/9.

Du som köpte lotter, kolla här om du vunnit något!

Sida 1 av 72