StartSenasteNyheter

Senaste nyheterna

Radiobubbla skyddar jorden

Forskare har upptäckt att livet på jorden skyddas av en bubbla av radiostrålar skapade av människan.

Solstormar förekommer då och då och ställer till olika slag av oreda på jorden orsakade av förändringar i jordens magnetfält som i sin tur kan orsaka bl.a inducerade strömmar i elektriska installationer.

CQ-WPX med hembyggd superantenn

CQ-WPX test med tillfälligt uppsatt vertikal.

I helgen 24-25 mars körde vi CQ-WPX testen på SSB. Utöver våra vanliga antenner satte vi upp en vertikalantenn för 80 m på åkern vid klubbstugan. Antennen sattes upp under torsdag och fredag och togs ned på måndagen.

Antennförsök i vårsolen

Inför CQ-WPX-testen nyligen gjordes några spännande antennförsök vid klubbstugan ute på Gålö.

Kalle tog lite bilder och dokumenterade försöket medan bl.a Leif DSG, Ingemar DSF, Mattias SA5CNE, Willie SA0BSV och Lasse FDO jobbade med olika delar av förberedelserna.

Glad påsk!

easter-chickVi önskar alla läsare en riktigt Glad Påsk!

I mån av att vädret tillåter kör vi radio och jobbar vid klubbstugan så har du vägarna förbi är det bara att höra av dig. Vi försöker ha radiopassning på R3x/RU6 men om vi kör radio på kortvåg med lurar kan det vara lätt att missa ett anrop över repeatern.

Bullen kör vi som vanligt på söndag kväll kl 20.30.

Du kallas till distriktsmöte i distrikt Ø

Du kallas till distriktsmöte i distrikt Ø

Söndagen den 25 mars kl 13.00-17.00
Plats: KTH Campus, Kårhuset, Drottning Kristinas väg 15, Stockholm. Infart från Vallhallavägen.

Program Kl 13.00

Sida 1 av 88

QSL-lådan kollad 8 feb
Klicka för att se dina kort!

Saknar du ditt användarnamn?

Om du saknar dina inloggningsuppgifter,

klicka här!

Klicka på bilden!