StartSenasteNyheter

Senaste nyheterna

FT8 - ett nytt digitalt trafiksätt

DesktopFT8 - ett nytt digitalt trafiksätt

I slutet av juni släpptes FT8, ett nytt mode i WSJT-X paketet. FT8 har stor likhet med JT65 men sändnings- och mottagningssekvenserna är bara 15 sek långa, istället för 60 sek för JT65. Känsligheten med detta mode är fortfarande mycket hög även om man tappar någon db jämfört med JT65. Meddelandena som utväxlas är uppbyggda på samma sätt.

Gör din röst hörd!

Har du någon kul ide som du gärna vill dela med dig av? Eller har du byggt, eller köpt, nåt kul som du vill berätta om?

Nu har du chansen att göra det och dessutom glädja framför allt redaktionen men också alla läsare som får ta del av dina tankar.

Oplanerat avbrott under helgen

Kära besökare,

under midsommarhelgen inträffade ett tekniskt problem som gjorde att webb-platsen inte var tillgänglig under några dagar.

Efter en hel del handpåläggning är den nu uppe igen och förhoppningsvis kommer den att fortsätta vara det under sommaren.

Tack för att ni besöker sidan och kom gärna med intressanta tips och gärna egna texter och bilder från intressanta evenemang eller platser du besökt eller kanske från föreningens träffar. Du kan använda feedback-funktionen eller skicka mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .

Christer

Operatörsmöte på Tekniska museet, SK0TM

Mötet den 11 juni lockade 20 Operatörer, varav Axel Dunlap SAØXXW hälsades välkommen med diplom, som ny i gänget.
Tyvärr har Björn Åkerblom SMØDXS gått bort efter lång tids sjukdom och hans minne hedrades med en tyst minut.

Museets planer för vårt närområde redovisades med en Power Point presentation från vår kontaktman Nils Olander.
Viktigast var att Curling-installationen skall plockas ner under augusti och ersättas av en ny utställning om dataspel under oktober.

Samordningsmöte inför stockholmsklubbarnas fieldday i september

I torsdags kväll hölls ett samorndningsmöte inför stockholmsklubbarnas fieldday den 2 sept på Gålö.

Ett digert program gicks igenom i detalj med Gunnar OTX, DL0 Ann ZEU, Lasse FDO och Robban TAE som huvudansvariga. Övriga närvarande var Janne IFP, Ingemar DSF, Göran XW, stefan BKW, Kalle NUE, Leif BQA, Sven-Erik WAV och Johan BMJ.

Sida 1 av 84

QSL-lådan kollad 30 jun
Klicka för att se dina kort!

Saknar du ditt användarnamn?

Om du saknar dina inloggningsuppgifter,

klicka här!

Klicka på bilden!