StartSenasteNyheter

Senaste nyheterna

Två QO-ungdomar deltar i YOTA i augusti

IARU international summer camp at Gilwell Park, the UK Scouting HQ, from 5-12 August 2017.

En glädjande nyhet som vi ser på SSA hemsida är att vi har två medlemmar som ska delta i sommarens YOTA-läger i England.

Det är Kim SAØKIM och Oliver SAØODJ som båda gick vår certkurs i höstas.
Det blev endast 2 deltagare som fick möjlighet att följa med från Sverige. Stort Grattis till er båda!

Amatörradions dag den 18 april

I morgon, den 18 april, firar vi tillsammans Amatörradions dag. Eftersom det inte finns någon standard för det så är det upp till var och en att hitta på ett lämpligt sätt att fira den högtidliga dagen.

Glad påsk!

easter-chickVi önskar alla läsare en riktigt Glad Påsk!

I mån av att vädret tillåter kör vi radio och jobbar vid klubbstugan så har du vägarna förbi är det bara att höra av dig. Vi försöker ha radiopassning på R3x/RU6 men om vi kör radio på kortvåg med lurar kan det vara lätt att missa ett anrop över repeatern.

Bullen kör vi som vanligt på söndag kväll kl 20.30.

VHF-testen

VHF-testen
I tisdags kväll deltog SK0QO i NAC (Nordic Activity Contest) på VHF /2m. I denna test kör man i huvudsak horisontell polarisation på låga delen /144 MHz. Man kör både SSB och CW.

Operatörer var Ingemar SM0DSF och Lasse SM0FDO.

Superantenn för JT65

För dig som kör digitala moder som JT65 är det ingen hemlighet att trafikmetoden JT65 är extremt effektiv och klarar mycket låga signalnivåer vid mottagningen. Det gör att man kan klara sig med relativt modesta sändareffekter eftersom mottagningen är så effektiv.

Sida 1 av 83

QSL-lådan kollad 10 apr
Klicka för att se dina kort!

Saknar du ditt användarnamn?

Om du saknar dina inloggningsuppgifter,

klicka här!

Klicka på bilden!