StartVad vi görField-daysSödRa på årets skärgårdsmässa

SödRa på årets skärgårdsmässa

SödRa-aktivitet med 8S0HRA på Skärgårdsmässan

Södertörns Radioamatörer genomförde en uppskattad aktivitet ombord på museifartyget St.Erik under de tre dagarna 24-26 maj på Skärgårdsmässan i Stockholm. Många intresserade besökare fick information om radio i allmänhet och amatörradio i synnerhet. Några av dem var turister från olika länder som Nya Zeeland, Tyskland, Frankrike, England, Norge o Danmark m.fl.

Vi höll till i styrhytten på isbrytaren St.Erik och många förundrades över de fina kontakter vi hade på olika band med så enkla medel som den lilla behändiga transceivern IC-706 med bara 100 W till dipolantenner på och mellan fartygen.
Nio operatörer ställde upp och delade på 12 tvåtimmarspass, då vi körde omväxlande både telegrafi o SSB.
Besökarna tyckte det var speciellt spännande att se de fina album vi har med QSL-kort från olika länder från tidigare aktiviteter.

En trevlig PUB-afton med musik, god mat o dryck hade organiserats av Sjöhistoriska museet på fredagskvällen med inbjudan till medlemmar som tillhör de fem aktiva föreningarna kring museifartygen.

Vi ser nu fram mot Museum Ships Event 1-2 juni och Fyrtesten 16-18 augusti från fyrskeppet Finngrundet, båda internationella evenemang, då vi får möjlighet att föra ut budskapet världen runt om våra fina museifartyg i Stockholm.

73 de Göran SM5XW, som skrev och fotograferade.

St Erik
En fin vy från Sankt Erik
Intill Sankt Erik ligger Finngrundet och väntar på testen i Augusti
Fin stämning i styrhytten på Sank Erik
Glada operatörer är Bengt YX och Jan-Olof IFP
Göran SM5XW med Sankt Erik 8S0HRA i bakgrunden
Jan AHX framför den gamla radarn i styrhytten
Jan Trygve SM5AHX var en av våra duktiga CW-operatörer
Jan-Olof SM0IFP informerar besökare på Sankt Erik
Peter XMU satte upp antennerna
Lasse FDO hade ordnat fina skyltar
Museichefen Hans-Lennart hälsade alla välkomna till Pub-aftonen
Härlig SödRa-stämning på pub-aftonen på Sankt Erik
Stockholms musikkår Tre Kronor bjöd på underhållning

radio-waves-mdRepeaterlista för Stockholmstrakten hittar du här
För Skandinavien finns den här

Etik och trafikmetoder
iaru-logo

Författaren skriver själv "This is NOT a document for newcomers only, and this is not a document for DXers only. It is a document as well for old-timers and DXpeditioners"

Många tips på och sånt som är bra att veta. Läs mer här!