Museiskeppshelgen - Nu är det dags!

Museum Ships Weekend Event - Sankt Erik 8SØHRA

Nästkommande helg, fredag 31 maj - söndag 2 juni, är det åter dags att borda isbrytaren Sankt Erik för årets "Museum Ships Event".

Vi startar redan på fredagskvällen och ställer i ordning. Officiell start för evenemanget är kl 00.00 UTC (02.00 svensk tid) natten mellan fredag och lördag.

Vi kommer att köra mer eller mindre "non stop" fram till söndag eftermiddag ca kl 16.00 svensk tid.

Vi behöver DEJ!

Ett antal operatörer är redan klara, men vi behöver flera. Övernattning finns för ett begränsat antal operatörer

Museets öppettider är mellan 11.00 - 18.00 och under den tiden bör vi vara 2 - 3 operatörer varav en kan ta hand om besökande. Om du tycker du är osäker som operatör hör av dej ändå så får du prova eller bara delta.

Antenner är redan uppsatta efter aktiviteten på skärgårdsmässan, men hjälp med nedtagning kan behövas på söndag eftermiddag.

Kan DU vara med något pass ett par timmar eller mer vore det tacksamt! Hör då av dej snarast till:

SMØFDO Lasse
08-500 102 60
070-343 99 69

Museum Ships Weekend Event arrangeras årligen av Battleship New Jersey Amateur Radio Station NJ2BB och museiskepp från hela världen bl a Jagare, hangarfartyg, ubåtar, fyrskepp, isbrytare mm deltar med specialsignaler. En komplett lista och vanliga frekvenser hittar du på www.nj2bb.org.

Vi brukar vara eftertraktade i etern och det kan bli "pile up".

S/S Sankt Erik ligger vid kaj bakom Vasamuseet på Djurgården och är byggd 1915. Hon fyller således 100 år om två år. Tillhör Sjöhistoriska museet.

Det är fri entré till fartygen så alla är välkomna att besöka oss och de fantastiska fartygen Sankt Erik och Finngrundet.

Kolla kalendern samt intressant läsning i Sankterikbloggen om Sankt Eriks historia och framtidsplaner!

73 SMØFDO