Kabeldragning vid masten

Att dra antennkablar på berget är inte helt lätt och risken för skador både på kablarna och på dom som kan snubbla är stor när kablarna bara ligger lösa. Men nu har vi fått rejält skydd för antennkablarna mellan masten och klubbstugan.

Ronny XMX och Reine XMV jobbar ju dagligen med att förse människor, framför allt i skärgården, med elström och har både erfarenhet och verktyg för att lösa uppgiften. Så att dra lite kabel på berget var en baggis för dom. Här nedan lite bilder från jobbet tagna av Kalle NUE.

IMG 0680-p

Här ligger de två kraftiga skyddsrören på plats, nu ska dom fästas i berget också för att förhindra skador. Ronny sköter borrandet.

IMG 0681-p

IMG 0682-p

Att få borret att fästa och få hålet på rätt ställe är ingen lek när berget sluttar, här assisterar Reine med spaden i början

IMG 0683-p

Den här dagen var inte vädret så bra men kanske dammar det i alla fall lite mindre om det är fuktigt?

IMG 0684-p

Det är inte som att borra i träväggen hemma direkt...

IMG 0685-p

Exempel på praktisk arbetsledning, en borrar och en övervakar?

IMG 0686-p

Och.. ännu en arbetsledare dyker upp!

IMG 0687-p

Nu kontrolleras hålets kvalité, eller är det kanske möss under altanen?

IMG 0689-p

Se så lätt det går med rätt instruktioner. Och, framför allt, som vi alltid har det i klubben, alla som vill hjälpa till är hjärtligt välkomna!

IMG 0688-p

Men arbetsledning krävs det fortfarande!

IMG 0691-p

Se så trevligt det är att få hjälpa till!

IMG 0693-p

Nu är det sista hålet, Reine kollar klockan om det är lunchdags?

IMG 0696-p

Och, här är slutresultatet! Rejäla och hållbara rör som skydd för kablarna och inget som ligger och skräpar som man kan snubbla på. Nu återstår att pilla in sladdarna.