SödRa på besök i Bengts museum

Under hösten fick vi möjligheten att erbjuda några specialvisningar av Bengt/UGV:s, samlingar i hans fina museum strax söder om Stockholm.

Två grupper på vardera tre personer deltog i besöken den 6 dec. och vi fick maximal utdelning.

Bengt är ju en mycket bra berättare och kan radiohistoria från allra första början som ingen annan.

Museet är litet, men till den grad späckat med radioapparater, skyltar och radiorelaterade föremål att man häpnar i beundran.

Vi framför ett stort TACK till Bengt för visningarna som kunde har varat ännu längre - Ingen tröttnar någonsin på att höra Bengt som perfekt museiägare o guide.

Till er som missade chansen erbjuder SödRa sina medlemmar en ny möjlighet under vårterminen. Göran -XW tar emot intresseanmälningar per mail Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen avseende en grupp kl 13 och en kl 19.

Vi återkommer senare med förslag på dag, då två fyllda grupper på vardera fyra deltagare finns.

73 de Göran /SM5XW

Nedan lite bilder fångade av Göran/XW, vid vårt besök:

Åke -FU fotar en av rariteterna i Bengt-UGV-museet

Bengt -UGV visar den första radion från SRA

En RCA-mikrofon från 20-talet

En speciell kristallmottagare från 20-talet

Många trevliga skyltar finns på museet

Oxo en raritet med 4 lampor