Hösthelg med CQWW

sun-1Lördag den sista helgen i oktober var fantastiskt fin med sol och drygt 10 grader varmt. Vid vår klubbstuga sjöd det av aktivitet från arbeten med klubbstuga och annat till att kämpa med tidvis usla konditioner i CQWW SSB.

Vår lite tillfälliga vertikal med nogsamt utplacerade radialer användes omväxlande med yagin i masten som dagen till ära var i topp. En av operatörerna, Peter/XMU, som fö brukar ta hand om vår QSL-låda och inventera den, kämpade med ett trilskande slutsteg och tidvis usla konditioner och lyckades ändå få ihop väl över 200 QSO fram till eftermiddagen. På eftermiddagen blev konditionerna lite bättre västerut med bla lite kontakter med Canada och USA som resultat på 20m.

Vi fick också besök av Stefan och Madde och den nya familjemedlemmen Kim som intresserat studerade aktiviteterna.

På söndagkvällen rapporterade Lasse/FDO om att man haft kanske 4-500 kontakter dittills trots problemen med slutsteget. Han och Kalle/NUE gjorde en del försök att reparera det och hittade till slut en lös jordanslutning som gjorde att ett relä inte drog som det skulle. Bra jobbat!

Även Per/AIB och Jonas/AAZ och ett antal ytterligare operatörer bidrog till att samla poäng till klubben.

Nedan lite bilder från lördagen tagna av Göran/XW som visar lite av Gålö i färggrann höstskrud.

Peter-XMU_kor_CQWWSSB_11-10-29-r

Peter i färd med att bärga välförtjänta poäng till SK0QO I CQ WorldWide SSB-delen

GPn_pa_grasplanen-r

GP:n på fotbollsplanen med sina radialer

Klubbstugan_i_hostfarger-2_2011-10-29-r

Yagin i topp!

Klubbstugan_i_hostfarger_11-10-29-r

Solen låg på och värmde skönt och färgprakten är fantastisk

S6309551-r

Stefan, Madde och Kim besöker Gålö i det fina höstvädret.

QSL-lådan kollad 4 nov
Klicka för att se dina kort!