QRP-dag med fint väder

Eftersom flera visat intresse av att se lämpliga QRP-platser tog Jocke, WED, initiativ till en QRP-dag i vacker natur vid Himmerfjärden och inseglingen mot Södertälje. Ett antal klubbmedlemmar hakade på för en skön dag i naturen.

QRP-11_2562_390x257

Vädret var toppen med sol och klarblå himmel när vi samlades vid Vårdkaseberget vid 11-tiden och riggade antenner och tog fram fika och det gick fint att köra bland annat på 80m utöver att vi körde både VHF och UHF.

QRP-11_3553_290x395Ronny, XMX, körde några naturreservat och försökte sig på några lite mer långväga kontakter med varierande resultat bland alla som körde med höga effekter och slutsteg.

QRP-11_2581_200x320

Utsikten från Vårdkaseberget är, inte oväntat, fantastisk och man ser långt åt alla håll utom norrut, där själva vårdkasen står. Vårdkasen ingick i den larmkedja som skulle varna för främmande fartyg och föra budskapet vidare in mot huvudstaden. Den kan ha anor så långt tillbaka som till 14-1500-talet.

Ronny var den som var mest aktiv på banden idag, de övriga tittade intresserat på när någon intressant station hördes.

Kanske blir det ännu fler som hänger med nästa gång vi sticker ut i naturen och kör QRP?