Button-feedback1

Button-nyaartiklar1

Button-foreningsinfo1

Klubbnyheter

  • PDF
  • Skriv ut
  • Skicka sidan

Sommarens soliga dagar har vi nu god förhoppning om att få uppleva vid vår fina klubbstuga. Den långa vintern med mörker och massor av snö o kyla har förbytts till långa ljusa, och vad vi hoppas, varma dagar. 

April månad är redan till ända då detta skrivs och vi har fått känna på vårens ombytliga väder i form av snöglopp under de första dagarna i maj.

En hel del skuggande träd omkring stugan har under vårvintern avverkats av Skärgårdsstiftelsen och många flitiga händer har tagit vara på ved, grenar o ris. Det är snyggt o städat på vår tomt och vi hälsar nu sommarens grönska välkommen.

Vid vår planeringssammankomst med 30-talet närvarande den 2 april formades arbetsgrupper som nu är i färd med att planera och verkställa sina olika uppdrag. Målsättningen är att vi till vår fieldday den 11-12 juni skall vara klara med en del av de planerade insatserna som givetvis fortsätter under hela sommaren o hösten. 

Vår flitige Kalle Kassör SM0NUE har redan målat halva östra långsidan färdig och planerna på färdigställande av shacken är i "pipeline", liksom antenngruppens arbeten med bl.a. riktantenner o 160m-loop. 

Vår förhoppning är att ni alla tar er tid att komma ut till klubbstugan för att kombinera nyttan med nöjet att få uppleva fin skärgårdsnatur av absolut högsta klass. Ta med hela familjen till Gålö - Här finns oanade möjligheter till olika aktviteter också  "utanför" radion! 

Som ni kanske sett finns nu en ny radiotävling att delta i: Att köra så många som möjligt av Naturreservaten i hela världen. Vi har förmånen att ha vår klubbstuga i ett av de stora naturreservaten i Sverige. Gålö har beteckningen: SMWFF 0921. Passa på att njuta av en "pile up" från shacket på Gålö! För mer info se: www.wff.se 

Ett par tips: Besök gärna naturbruksgården vid Stegsholm, halvvägs till klubbtugan från Dalarövägen sett. Här kan du fika, äta glass o köpa nyttig mat och samtidigt uppleva djur o natur. På P-platsen finns lådor med informationsmateriel om Stockholms skärgård samt en alldeles utmärkt bra karta över Gålö, helt gratis.

En tur sydvästöver till Morarna är väl värt besväret. Här finns en nylagd, spännande naturslinga med informationstavlor om det som har tilldragit sig i svunnen tid. Stigen tar dig bl.a. till en utsiktspunkt med hänförande vy över öar o hav. 

Vi hälsar er alla välkomna ut till klubbstugan! Ha en riktigt skön sommar!

Kolla gärna via vår repeater och anropa SKØQO, eller fråga någon av stugvärdarna per telefon när vi är på plats. Du kan även få den informationen genom vår kalender här på hemsidan.

Vi ses på Gålö!
SödRa styrelse/
Göran Eriksson SM5XW
(08-500 288 18)
 
Free counters!

QSL-lådan kollad 8 feb
Klicka för att se dina kort!

GTranslate

Våra klubbfrekvenser:

145,425 MHz resp RU6/R3x. För D-star 434.575 Mhz (-2 MHz). På KV: 3633 kHz, varje sönd kl 10.

Feedback

Vi uppskattar alla förslag och ideer. Klicka nedan och skicka oss dina tankar om vår webplats.

In English

We appreciate all feedback on our web-site. Please click below and submit your thoughts and ideas.

Feedback - Klicka här