Året som gått, en summeringBells_with_ribbon_colored.svg.med

Nu börjar 2010 gå mot sitt slut och vi kan se tillbaka på ett riktigt intressant år där vi lyckats åstadkomma många spännande saker.

100717_17

Vi har med värdefull hjälp från många medlemmar, både ekonomiskt och rent praktiskt, färdigställt den nya klubbstugan, målat, städat både inne och ute och byggt upp de två radiorummen. Fortfarande återstår en del arbete men vintern med mycket snö kom lite för tidigt så det får vänta lite.

IMG_2795-rVi har också fått upp vår stora mast som vi fått köpa till ett mycket bra pris från en välvillig radioamatör och även där har många medlemmar hjälpt till med att gjuta fundamentet och i övrigt hjälpa till med det praktiska, inte minst att resa den tunga masten och få den på plats på fundamentet.
Vi har också fått upp flera trådantenner och vertikaler som visat sig ha bra prestanda vid flera av de tävlingar som vi kört från klubbstugan.

dsc01978 aph kr qrp 72px Vi har haft flera långväga kontakter bland annat med Ecuador, flera länder i Asien och med USA, utöver en hel del i Europa. Alla som kört radio från klubbstugan är imponerade över att kunna köra radio på banden med så lågt bakgrundsbrus som vi har där, långt från närmaste större samhälle.
Ett antal medlemmar har vid flera tillfällen under året deltagit i tester och tävlingar från vår klubbstuga och många har också tävlat för klubben, bland annat i CQWW. Både CW och telefoni har använts och flera fina resultat har presterats.

Vi har också genomfört två certifikatkurser där flera nya amatörer är aktiva både på banden och i föreningen.

Den stora prylmarknaden genomfördes också i oktober med gott resultat.IMG_1822-r

Vi har deltagit i en kurs för styrelsen som anordnas av Haninge kommun och som syftar till att ge bättre kunskaper och att ge föreningarna i kommunen en kvalitetsstämpel. Kursen innehåller bland annat föreningsteknik, ledarskap, sjukvård och Hjärt- Lungräddning, HLR. Efter genomförd, och godkänd, utbildning och efter kontroll av våra policydokument och annan viktig dokumentation är i ordning, får klubben en kvalitetsstämpel "Utmärkt förening" av kommunen. Detta är ett bevis på att vår verksamhet är i linje med kommunens uppsatta regler.

2010120112 Vi har också genomfört ett stort antal välbesökta medlemsmöten med inbjudna föredragshållare som hållit intressanta föredrag om SDR, antennbyggen, åskskydd, radar, ubåtar och mycket annat.

Vårt föreningsblad, SödRa-bladet, har också utkommit med sina två nummer under året och det har skickats ut till alla medlemmar.

Vår nya hemsida har också tagits i drift under sommaren och det har uppmärksammats av många som både bidragit med länkar, artiklar och många intressanta tips och förslag. Stort tack och fortsätt gärna med det!

Det var bara en del av de saker som vi lyckats med under året. Nu pågår som bäst planeringen av 2011 och där har vi ambitionen att få ett ÄNNU bättre år med ÄNNU mer intressanta aktiviteter.

100717_12En av nyheterna för det kommande året är att vi planerar en Veckokurs för amatörradiocertifikat. Vi kommer att hålla till vid vår klubbstuga och tillgång till fin natur med bad och goda möjligheter att köra radio finns. Det finns tillgång till camping, husvagnsuppställning och även att hyra rum och bad med fin strand, servering osv mindre än tio minuter från vår klubbstuga. Så det finns alla möjligheter att ta en semestervecka för hela familjen, kanske kan alla i familjen gå kursen samtidigt?

Allt det här och mycket mer är möjligt tack vare alla medlemmar som bidrar med både tid, kunnande och även pengar. Det är omöjligt att nämna alla här utan att missa någon så vi vill bara rikta ett varmt TACK till er alla och önska er välkomna till ett nytt intressant radioår 2011.

Styrelsen önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!christmas_candle_01.svg.med