StartHjälp!

Hjälp

Lite hjälp på vägen när du använder QO-Webben:

• Jag har glömt mitt lösenord

Välj "Glömt lösenordet" vid inloggningen. Ange ditt användarnamn så skickar vi uppgifter via din e-post.

• Jag har glömt användarnamnet

Välj "Glömt användarnamnet" vid inloggningen. Ange din e-postadress så skickar vi uppgifter via e-posten.

• Jag kan inte logga in ändå

Använd "Feedback-rutan" och förklara ditt problem så löser vi det.

• Var loggar man ut?

På de flesta sidor finns rutan med "Logga in", där kan du också logga ut. Den finns en bit ner till vänster.

• Hur byter jag lösenord?

När du är inloggad finns ett menyval "Medlemsservice". Välj det och välj sedan "Mina sidor", en bit ner till vänster. Välj sedan "Ändra dina uppgifter" och där kan du ändra lösenordet. I menyn "Mina sidor" finns också möjlighet att logga ut.

• Jag söker en viss artikel

Skriv in några sökord som du tror finns med i artikeltexten, i sökrutan överst på varje sida. Välj sedan från träfflistan den artikel du tror att det är du söker.

• Jag tror att QO har fel adressuppgifter om mig

Logga in med ditt användarnamn så kan du kolla i medlemslistan som du finner i "Medlemsservice". Om dina uppgifter är fel kan du fylla i en korrigering och skicka in den till oss.

• Var finns adresser och andra uppgifter om föreningen?

Välj valfri undermeny under "Vad vi gör" så har du föreningsmenyn till vänster, en svart meny en bit ner.

Du kan också klicka på "Föreningsinfo" i vänstra bildkanten så kommer du direkt till rätt sida.

• En länk på hemsidan fungerar inte!

Det är inte bra, skriv en rad om det med feedback-funktionen så fixar vi det.

• Jag har ett tips om en bra hemsida som inte finns med i länksamlingen.

Det tar vi tacksamt emot, skicka in det via feedback-funktionen så lägger vi till det.

• Kan man se en större del av kalendern än en månad?

Visst! Klicka på årtalet ("2012") i den lilla kalendern överst (den med datum i rutor) så öppnar du en årsvy. Välj sedan hur många rader du vill visa i taget

• Jag hinner inte läsa texten i "Kom ihåg"-rutan!

Håll markören över texten i rutan så stannar texten, flytta den när du läst klart så fortsätter den rulla

• Forumet: Stängningskrysset kommer under menyraden i webläsaren

När man skriver ett inlägg och förhandsgranskar det så kommer stängningskrysset under menyraden i webläsaren om man har många menyfältsrader och wideskärm. Man löser det lätt med F11 för att stänga menyraderna då kommer man åt krysset.

• Vad visar raden "Användarbetyg" följt av runda ringar?

Du kan värdera artikeln genom att klicka in den av ringarna bredvid "Rösta" som visar hur bra du tycker artikeln är och sedan på knappen "Rösta". Allas samlade betyg visas sedan ovanför artikeln och är en mätare på vilka artiklar som besökarna gillar mest.