StartSenasteAntennförsök i vårsolen

Antennförsök i vårsolen

Inför CQ-WPX-testen nyligen gjordes några spännande antennförsök vid klubbstugan ute på Gålö.

Kalle tog lite bilder och dokumenterade försöket medan bl.a Leif DSG, Ingemar DSF, Mattias SA5CNE, Willie SA0BSV och Lasse FDO jobbade med olika delar av förberedelserna.

Förberedelserna innan antennen kan resas

Nu är den uppe, nu återstår jordplanet

Här kopplas den första jordlinan till antennens underdel

Här kapas jordlinorna till rätt längd med precisionsverktyg!

Nu kontrollmäts allt med antenn och de många jordlinorna, Lasse kontrollerar att det blir rätt

Nu återstår att se om det funkar att sända radio med också! Läs mer om hur det gick här.

RSS - Nyheter

Saknar du ditt användarnamn?

Om du saknar dina inloggningsuppgifter,

klicka här!