StartSenasteRapport från GB17YOTA

Rapport från GB17YOTA

Från våra svenska deltagare i YOTA i England fick vi följande rapport:

GB17YOTA

Två dagar har gått av YOTA och hittills har vi fått testa följande.

Dag 1 åkte vi från Sverige och kom fram på kvällen till England och blev upphämtade med buss. Allting gick som smort förutom att det var 30 minuters väntetid att få taxa ner på Heathrow, 30 väldigt turbulenta minuter.

Dag 2 hade vi introduktion av lägret och britterna delade in oss i 4 "streams" dvs grupper som vi går på aktiviteter tillsammans med. Vi är totalt ca 80 ungdomar från distrikt 1. Allt från ålänningar till japaner.

Vi fick se London som britterna är väldigt stolta över, samt besöka science museum där det finns mycket spännande att se, från månlandare och radios till en Saab 93 från -56 samt flera dussin förbränningsmotorer.

När vi kom tillbaka från London var det dags för den internationella kulturkvällen där alla bjuder på typiska rätter och drycker från respektives land. Många bjöd på goda ostar och korvar, andra bjöd på lokalbryggd öl, kakor och godis. Vi fick testa det mesta från japanska nudlar till ungerskt "vatten" där vi alla tre tillsammans knappt hade fingrar och tår så det räckte att räkna procenthalten. Alla var mycket stolta över vad de bjöd på. Vi hade med alla de svenska klassikerna förutom surströmmingen. Se bild.

Idag är det dag 3 och vi ska besöka shacket på förmiddagen samt förbereda för YOTA på eftermiddagen.

Hälsningar till alla där hemma och ett stort tack till ssa att vi får delta på detta, Vi har det väldigt roligt! :)

/SA5ODJ, SA0KIM, SA2BLV

RSS - Nyheter

Saknar du ditt användarnamn?

Om du saknar dina inloggningsuppgifter,

klicka här!