StartSenasteFT8 - ett nytt digitalt trafiksätt

FT8 - ett nytt digitalt trafiksätt

DesktopFT8 - ett nytt digitalt trafiksätt

I slutet av juni släpptes FT8, ett nytt mode i WSJT-X paketet. FT8 har stor likhet med JT65 men sändnings- och mottagningssekvenserna är bara 15 sek långa, istället för 60 sek för JT65. Känsligheten med detta mode är fortfarande mycket hög även om man tappar någon db jämfört med JT65. Meddelandena som utväxlas är uppbyggda på samma sätt.

Information finns t.ex. på http://qrznow.com/new-digital-mode-from-k1jt-ft8/
FT8 kan hämtas om man laddar ned: candidate release for WSJT-X version 1.8.0-rc1
Det förekommer redan mycket trafik med FT8 och trafiksättet förefaller bli populärt - men snart kanske det kommer en ännu smidigare variant.
Jag körde mina första qso med FT8 idag (15/7) - bilden visar mitt första qso. Det skulle lika gärna kunna vara JT65 om det inte vore för tiderna 140030, 140045 etc. - alltså 15 sek emellan.

73 / Ingemar -DSF

FT8

RSS - Nyheter

Saknar du ditt användarnamn?

Om du saknar dina inloggningsuppgifter,

klicka här!