StartSenasteVHF-testen

VHF-testen

VHF-testen
I tisdags kväll deltog SK0QO i NAC (Nordic Activity Contest) på VHF /2m. I denna test kör man i huvudsak horisontell polarisation på låga delen /144 MHz. Man kör både SSB och CW.

Operatörer var Ingemar SM0DSF och Lasse SM0FDO.

Vi deltar för att det är roligt, och har inte använt oss av Cluster/Chat eller program för flygplansreflektioner.

Totalt denna tävling ligger vi på 21:e plats av 74 deltagande stationer.

Det finns en klubbtävling där klubbmedlemmar kör hemifrån och skickar in sin logg och anger SK0QO som klubb. Denna gång var det förutom klubben själv, SM0NUE och SM0WJH som bidrog till att klubben hamnade på en 10:e plats av 41 klubbar.
Vi hoppas på ännu mer aktivitet på klubbstationen samt att fler än två medlemmar kör testen hemifrån så att QO kan synas mer i resultatlistorna.

Det är mycket lärorikt och man får en god uppfattning om utbredningen på dessa frekvenser. Man kan konstatera att det skiljer sig mycket att från ena stunden vara ohörbart till senare mycket starka signaler.

Längsta avstånd för vår del blev den här gången 61,7 mil. (Danmark)

Nu på tisdag den 11 april körs motsvarande test på 432 MHz. Om du är sugen på att köra från klubben hör du av dej till nyckelinnehavare i klubben.

Efterlysning:
Om du vill medverka till att utveckla vår VHF/UHF-del, kanske rent av bli VHF-manager hör av dej till styrelsen. Vi söker en sådan enligt beslut på årsmötet.

Läs mera om dessa tester och kolla resultatlistor e t c. på: http://ssa.se/contest/?contest=783

Lasse FDO

RSS - Nyheter

Saknar du ditt användarnamn?

Om du saknar dina inloggningsuppgifter,

klicka här!