StartVad vi görKurser2016 - KurserHöstkursen har startat

Höstkursen har startat

I helgen startade SödRas höstkurs och det var ovanligt många deltagare vilket var mycket trevligt.

Bland deltagarna fanns det också många med stor teknisk nyfikenhet, flera nämnde att dom sedan barnsben hade "pillat sönder" saker för att se hur som såg ut inuti. Flera hade också erfaranheter av annan radioanvändning både som hobby och i sitt arbete, båda värdefulla egenskaper hos blivande radioamatörer.

På lördagen var det en hel dag med lagar och bestämmelser, elsäkerhet och ett avsnitt om störningar och störavhjälpning. Lärare under lördagen var Christer BFC.

Söndagen ägnades år komponenter och kretsar under ledning av Nisse FNV och under båda dagarna var det riktigt bra höstväder med en lite blek, men men ändå, höstsol.

Robban TAE och Yvonne YLY var ute  och hälsade på båda dagarna och Robban tog också den obligatoriska gruppbilden nedan.

Kursdeltagare

Anmälan till kurs