StartVad vi görField-daysRapport från Haningedagen

Rapport från Haningedagen

Rapport från Haningedagen, lördagen 10 september.

Solen bokstavligen stekte från en klarblå himmel över de omkring 100 utställarna och lika många funktionärer samt de omkring 5000 besökare som valde att komma och bidra till en riktig folkfest kring Poseidons torg i Haninge denna vackra lördag. Evenemanget öppnade kl. 12.00 och mitt på torget fanns också en stor scen uppsatt, där olika artister uppträdde. Temat för i år var "Fritt ord 250 år” då världen äldsta lag i sitt slag, nämligen tryckfrihetsförordningen, fyller 250 år och därför uppmärksammades lite extra.

SödRa var givetvis också på plats, med Yvonne/SA0YLY som projektledare och Janne/SM0IFP och undertecknad som utsedda hjälpredor. Vi hade passande nog fått plats nr ”88” som dessutom låg bredvid en park nära kommunhuset och som gjorde det möjligt att sätta upp en antenn för kortvåg. Vi hade även monterat en GP för 2m och 70cm på ett mast-rör som var monterat vid tältet. Det blev en del QSO:n körda inom Europa på 20-meter men bara några på de högre banden eftersom det var kortvåg som lockade publiken mest. Cw visade sig vara en bra publik-magnet, då ljudet lättare trängde igenom musiken från stora scenen och sorlet från folkmassorna, så att vi sedan kunde förevisa också foni och berätta om vår hobby samt överlämna informations-material för intresserade.

Det var full fart hela dagen. Många radioamatörer kom också på besök. Vi fanns på plats fram till kl. 17.00 då evenemanget slutade och vi nöjda konstaterade att vi fått fram vårt budskap och därmed förhoppningsvis fått fler intresserade till vår underbara hobby.

73 de
Robban/TAE
(Text)

Foto: Robban/TAE och Kalle/NUE

Haningedagen

Sittande från vänster: Janne/SM0IFP, Yvonne/SA0YLY och Robban/SM0TAE stående längst till vänster ser vi Jennie, som också var behjälplig i montern.

Haningedagen

Janne/SM0IFP bredvid mast-röret för 70cm/2m GP. Kortvågsantennen (long-wire) var monterad från ett träd vid tältet, till ett träd i skogen bakom tältet.

Haningedagen

Agne/SM0XVK, välkänd signal på repeatrarna var en av våra besökare.

radio-waves-mdRepeaterlista för Stockholmstrakten hittar du här
För Skandinavien finns den här

Etik och trafikmetoder
iaru-logo

Författaren skriver själv "This is NOT a document for newcomers only, and this is not a document for DXers only. It is a document as well for old-timers and DXpeditioners"

Många tips på och sånt som är bra att veta. Läs mer här!