StartVad vi görField-daysFieldday eller "Vattenfestivalen"

Fieldday eller "Vattenfestivalen"

Fieldday eller "Vattenfestivalen"

Lördagens fieldday var med tanke på vädret kanske inte någon dragmagnet. Men överraskande många dök ändå upp, och stämningen var på topp!

Yvonne SA0YLY stod för "catering" och serverade fika, hamburgare och korv på löpande band!
Janne IFP och Eva hade fixat en naturstig med kluriga frågor.
Robban TAE stod i infotältet och sålde lotter.
Någon större bakluckeloppis blev det inte i regnet, men det fanns en del att inhandla inomhus.
Kurt UCC höll föredrag om det senaste i SDR, Rasberry Pi etc
Radio kördes en del i stugan trots urusla konditioner denna dag.
Trots dåliga odds denna dag verkade alla vara nöjda. Tack till er som ställde upp och gjorde det till en lyckad dag!

Tack för i år, nästa år hoppas vi på bättre väder!

OBS i sommar kommer det att vara ett flertal "Öppet-hus"-dagar. Passa på att besök klubben, se programmet!

Text SM0FDO,
Foto SM0FDO, SM0NUE

Grillen

Yvonne YLY har fått fart på Grillen. Hamburgare och korv fick en strykande åtgång!

Regn på tältet

Infotältet skyddar mot regnet. Christian SA0DIJ visar upp två PR-apparater i nyskick från 70-talet. Dessa beundras av Leffe BQA och Robban TAE.

God stämning trots allt

God stämning under taket. T v Ingemar SYQ, Ingemar DSF och Ann ZEU (DL-0). Leffe, Robban och Christian inspekterar innandömet i nämnda PR-apparater.

Föredrag inomhus

Kurt UCC höll föredrag och visade en del av sina hembyggda alster. Ämnet var främst appar med Raspberry Pi /Aurdino, bl a en Whisper för 20 m (fyr med mycket låg effekt och långsam morse som kodas av digitalt över hela världen). Även DV4-mini som klarar att ta emot D-star, Fusion, DMR.... Mycket intressana ämnen.

Dragning i lotteriet

Dragning av lotteri samt redovisning av tipspromenaden. Glada vinnare och gemytlig stämning i stugvärmen.

radio-waves-mdRepeaterlista för Stockholmstrakten hittar du här
För Skandinavien finns den här

Etik och trafikmetoder
iaru-logo

Författaren skriver själv "This is NOT a document for newcomers only, and this is not a document for DXers only. It is a document as well for old-timers and DXpeditioners"

Många tips på och sånt som är bra att veta. Läs mer här!