Årets loppis går till historien!

Prylmarknad i Handen - En folkfest!

Lördagen den 24 oktober genomfördes den numera sedvanliga prylmarknaden i skolan Fredrik i Handen.

Besöksrekord

Ett strålande höstväder bjöds det på. Ca 350 besökare hade vi plus alla säljare och funktionärer, vilket är rekord! Vi kan dock ännu inte mäta oss med Eskilstunamässan. HI!

En fin stämning var det, även om det stundtals var trångt, och många prylar bytte ägare.

I vår YL-bar serverades kaffe, fina smörgåsar och korv. Där kunde man träffa gamla och nya bekanta, detta är en viktig punkt en sådan här dag.

Fullsatt

Alla borden var uthyrda, och bland de lite mer långväga säljarna fanns SM2O/RemoteRig, VKC-hamshop, Limmared, SM6YKG, SA6APY, SM7YBH...

Intressanta Workshops med Tilman SM0JZT, Remoterig SM2O samt SWEDMR/HAMDMR.se.

Vi kunde se besökare från alla distrikt i landet.

Prylmarknaden har föregåtts av en hel del förberedelser, många har skänkt grejor till vår egen försäljning. Allt skulle provas, märkas, packas. Ett antal funktionärer har hjälpt till före och under helgen. Stort tack till alla som på något sätt hjälpt till!

De som jobbat med YL-baren under ledning av Yvonne SA0YLY måste ha en extra eloge. Mycket förberedelsejobb med inköp av varor och "tillverka" mackor. Det var fantasiskt fina räkmackor, köttbullemackor, ansjovis/äggmackor. Dessa gjordes av Yvonne och Clair. Ostfrallorna gjordes av Elsbeth (XYL DSF) och Ingemar DSF. YL-baren sköttes under lördagen av Yvonne YLY, Lisa Malmqvist, Clair Malmqvist och Marie Ekström.

Man kunde efteråt (t o m på banden) höra hur uppskattad den fina servicen i YL-baren var.

Tack för er fina insats!

Ett stort Tack till alla glada säljare och besökare som gjorde detta till vår mest lyckade prylmarknad hittills!

Tack även till skolan och vaktmästaren, Leif SM0NTM för hjälpen!

Hoppas vi syns om ett år igen!

Södertörns Radioamatörer genom Lasse SM0FDO

Foto: SM0TAE

Uppladdning vid QO:s bord. Christian SA0DIJ, Åke SM5CBW, Kalle SM0NUE och Jennie

Tomas SM0IWP och Bruno SM5CBV

SSA-Hamshop med Robban SM0TAE. Janne IFP är kontrollant

Klockan är 10.00. Dags för insläppet

Kommersen är i gång

Prylar i långa rader, här bl a rullande LED-namnskyltar vid SA6APY:s bord

VKC-hamshop. Peter och Marie "laddar batterierna"

Full aktivitet. Här vid Limmareds bord

SWEDMR/HAMDMR.se. Workshop med SM0TSC, SM6TKT och SM0TUI och Lasse FDO i bakgrunden

Mycket på borden. T. v. SK0TM med Bengt SM0UGV och Kåre SM5DSB

Uppskattade var Remoterig /SM2O och Tilman SM0JZT:s Workshops

Nisse FNV visar ett intressant instrument för vår webredaktör Christer SA0BFC!

Detta är YL-baren som snabbt fylldes av hungriga besökare!

Här handlar vår nya DL0, Ann SM0ZEU och Håkan SM5OCK

Trogna och glada besökare, SM5TEY m XYL!

Kända ansikten

YL-baren. Yvonne SA0YLY, Lisa Malmqvist, Clair Malmqvist och Marie Ekström. Utan er kunde vi inte genomfört arrangemanget!

Slutligen, dags för lottdragningen. Fina priser skänkta av våra sponsorer, säljarna. Petri SA0APH och Gun SM0YDQ håller i dragningen

Vice DL0, Sven-Erik SM0WAV med lotterivinster som han och DL0, Ann SM0ZEU vann. "Turgubbar/gummor"! Grattis!

Sponsorer till lotteriet:

• Limmared Radio & Data
  • VKC-Hamshop.
  • SSA-Hamshop
  • Remoterig /SM2O
  • SA6APY
  • Södertörns Radioamatörer

Tack för fina priser i lotteriet. Samt till alla som generöst köpte av lotterna!

Välkommen åter nästa år!