Vårkursen 2014

Kurs för amatörradiocertifikat våren 2014

look_it_up

Vårens certifikatkurs pågår under helgerna 15-16 februari, 8-9 mars, 15-16 mars och 29-30 mars och hålls delvis vid vår klubbstuga på Gålö där det finns fin natur och mycket goda möjligheter att köra radio.
Kursen är en grundkurs och omfattar elektronik och radioteknik, regler och praktiska övningar i trafik och antennbygge. Vi använder kurslitteratur från SSA.

100717_13Kursen pågår under åtta dagar mellan kl 8.30-17 och trafikövning på kortvåg ingår. Provtagning för certifikat sker sista dagen.

Vi kommer att vara både i Kvarnbäcksskolan i Jordbro och vid vår klubbstuga på Gålö, lite beroende på vädret då det kan vara dåligt plogat på vintern.

Lunch äter vi vanligen på närbelägna pizzerior.

Lunchen ingår inte i kursavgiften men fika och morgonmackor bjuder vi på. Vill du ha egen mat med dig och värma så finns det mikrougn.

Kursavgiften är 550 kr, ungdom under 20 år betalar halva kursavgiften. Kurslitteratur 350 kr tillkommer. I kursavgiften ingår anteckningsmaterial och fika under kursdagarna.

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen för att skicka en intresseanmälan redan nu via mail till kursgruppen så tar vi kontakt med dig.

Eftersom kursen är avsedd för klubbmedlemmar, tillkommer medlemsavgift om 200 kr för Dig som ej redan är medlem i SödRa. För ungdom under 20 år gäller att medlemsavgiften är 75 kr. Familjemedlem betalar 100 kr.

Vägbeskrivning hittar du här.

När du anmäler dig till kursen så är anmälan bindande. Kursavgiften samt medlemsavgiften skall betalas senast tre veckor före kursstart OMGÅENDE till klubbens Plusgiro 68 05 89-9 för att anmälan ska räknas. Kurslitteraturen kan betalas vid kursstarten men säg gärna till vid anmälan att du vill ha böckerna så det finns så det räcker. Har du redan böcker, eller kan låna av någon, så behöver du alltså inte köpa dom hos oss.

Vi kommer att vara aktiva på kortvåg, VHF och UHF med klubbsignalen SKØQO under kursen.

Har du frågor kan du skicka dem till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . Du kan också ringa till Lasse, vår kursadministratör, på 08-500 102 60.

Anmälningsblankett här

Kursen anordnas i samarbete med ABF

Mycket välkomna!

Anmälan till kurs