StartVad vi görKurser2014 - KurserHöstkursen avklarad med gott resultat

Höstkursen avklarad med gott resultat

Höstens kurs avklarad

Under fyra helger har vi genomfört en intensiv kurs. Det har varit en intresserad och frågvis grupp med fem deltagare, och det har känts inspirerande att vara med på ett hörn.

De som hjälpt till med utbildningen är Christer SAØBFC, Nisse SMØFNV och Lars SAØBJL. Provförrättare Robban SMØTAE

Detta var första kursen med nya provkrav, vilket inneburit en bredare utbildning. Bl a har det varit större inriktning på elektronik, med diverse laborationer o mätningar, både på antenner och elektronikuppkopplingar.

Provet är lite mer omfattande men inte svårare än tidigare, men man får en bredare kunskap. De som gått kursen har tyckt att det varit mycket intressant och roligt.

I dag söndag den 23 november var det dags för prov. Tyvärr hade en förhinder p g a jobbet men skriver senare i veckan. En annan är för tillfället ute och seglar, men återkommer när han är hemma igen.

De tre som skrev i dag, klarade provet med glans!  Stort Grattis!

Ett problem uppstår nu, man kan numera själv välja en ledig signal ur SA-serien. Det kan vara svårt, så välj med omsorg!

Stort Tack till lärarna och övriga som hjälpt till! Samt till deltagarna, kul att ni ville vara med!

73 vi hörs o syns framöver!

Lasse /SMØFDO kurssamordnare

Amatörradioprov. Man kunde höra en knappnål falla (om vi haft någon)

Dagens deltagare, Ulf Palmqvist, Carl Vargklint, Mats Palmqvist och magister Christer SAØBFC. Alla pustar ut efter ett lyckat prov.

Grå skärgård. Lugnt och väldigt tyst i viken. Nu väntar vi på att det ska vända och gå mot ljusare tider!

Anmälan till kurs