Workshop Raspberry Pi

Workshop Raspberry Pi

Lördagen den 15 november hade vi en teknikdag på Gålö med mottot "Raspberry Pi".

Det var Janne SM0IFP som höll i denna.

Raspberry Pi är en liten enkel enkortsdator som kan köras under flera operativsystem, vanligt är olika varianter av Linux. Det är nästan bara fantasin som sätter stopp för användningsområdet.

Workshopen var synnerligen väl förberedd och Janne hade med sig och visade ett antal olika applikationer.

Janne har skrivit en kort introduktion om hur du kommer igång med din paj, du hittar den här.

Vi var drygt tiotalet som deltog i denna Workshop.

Stort Tack till Janne IFP för en mycket givande dag!

Nedan lite bilder från dagen.

/Lasse FDO

Raspberry Pi i nästan naturlig storlek

En intresserad skara!

Här visas ett antal alternativ till nedladdningar på nätet

Det fanns mycket att visa

DVRPTR /Hotspot för D-star

APRS

Tekniskt

Media center, bilder, film, TV mm

Efter ett par timmar smakade det bra med Pizza!

Kurt UCC hade med sig en uppsättning av olika Raspberry Pi-applikationer. Mitt i bild ser vi också vår senaste medlem, Märt som visade sig kunna en hel del i ämnet! Han har tidigare jobbat på Televerket Radio på tekniksidan.

Komplett SDR-mottagare

Radiomodem TNC inkl seriell-USB omvandlare och dispaykort

APRS-digipeater. Det bruna kortet är en TNC