StartVad vi görKurser2014 - KurserAndra helgen av höstkursen

Andra helgen av höstkursen

I helgen var det dags för andra kurshelgen av höstens certkurs.

På höstens kurs är det fem deltagare som alla är taggade och entusiastiska och som ställer kluriga frågor till kursledarna, den här helgen var det Nils FNV och Christer BFC som gick igenom komponenter, kretsar, antenner, vågutbredning och mycket annat med praktiska och teoretiska genomgågnar.

Som vanligt supportade Lasse FDO och Ingemar SYQ med fika, mackor och både bullar och kakor till eftermiddagsfikat.

Här några bilder från helgen, tagna av Robert TAE:

Den sedvanliga gruppbilden med deltagare och lärare

Här förevisar Nisse hur man mäter på en dipol för att hitta dess resonansfrekvens

Här studerar vi tillsammans hur Ingemar monterat den stora inverterade antennen i flaggstången för att vi skulle kunna vara med på QO-ringen

Nisse förklarar hur trapsen fungerar

Här hänger Christer upp en lite mindre trådantenn för att mäta på

Nu mäter vi på Ingemars inverterade dipol ute i flaggstången

Kursdeltagarna deltar med stort intresse

Anmälan till kurs